ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο Ν. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ

Το παράρτημα Ρόμα του Κέντρου Κοινότητας Λάρισας επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Πουτσιάκας, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την υπεύθυνη του Κέντρου, κοινωνιολόγο Εύη Μπουκόρου και τον πολιτισμικό διαμεσολαβητή Νίκο Παϊτέρη.

Κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του παραρτήματος και να διαπιστωθεί η ιδιαίτερα θετική συνεισφορά μιας τέτοιας δομής προς τον πληθυσμό αναφοράς με την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών προς πολίτες μιας υποβαθμισμένης περιοχής της πόλης της Λάρισας.

Τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόκειται να αποτελέσουν, σταδιακά, σημείο αναφοράς, άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής σε επίπεδο πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Είναι μια νέα δομή ολοκληρωμένης παρέμβασης η οποία πρόκειται να έχει ένα πολύ χρήσιμο ρόλο για την κοινωνία και να καλύψει διάφορες κοινωνικές ανάγκες, κυρίως του ευάλωτου πληθυσμού και πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πράσινο Ευρωπαϊκό Κόμμα προτάσσουν μια Ευρώπη που δίνει προτεραιότητα στα ζητήματα κοινωνικής προστασίας, μια Ευρώπη που θα καλύπτει αξιοπρεπώς τις ανάγκες όλων χωρίς καμία διάκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ