Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ! ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ με αφορμή την κινητοποίηση στο ΓΕΛ Τυρνάβου

Η ΚΝΕ στηρίζει τους αγώνες των μαθητών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Από την αρχή της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα και στον Τύρναβο, οι μαθητές έδωσαν δυναμική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που μετατρέπει το σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο με περισσότερο άγχος και έξοδα,

με λιγότερη γνώση. Η κυβέρνηση σαν τον ¨κλέφτη¨ πέρασε το νομοσχέδιο μέσα στο Πάσχα, με τα σχολεία κλειστά για να αποφύγει τις μαθητικές αντιδράσεις!!!

Παράλληλα με τις γνωστές μεθόδους τις τρομοκρατίας, διευθυντές και κυβέρνηση προσπαθούν να βάλουν στην γωνία τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν! Καταγγέλλουμε τις απειλές για αποβολές ενάντια σε αγωνιζόμενους μαθητές στο Λύκειο του Τυρνάβου, την παρουσία της αστυνομίας έξω από το σχολείο, την προσπάθεια της διευθύντριας να σπάσει τον αγώνα των μαθητών με κάθε τρόπο.

Εμείς τους απαντάμε, πως καμία απειλή δεν θα περάσει, κανένας μαθητής δεν θα τιμωρηθεί, επειδή αγωνίστηκε για τις ανάγκες και για τα όνειρα του! Όταν οι αγώνες των μαθητών είναι συλλογικοί και μαζικοί κανένας δεν μπορεί να τους ¨βάλει στο χέρι¨.

Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά και σε συντονισμό με τα άλλα σχολεία τον αγώνα τους! Για ακόμα μία φορά, έτσι και το επόμενο διάστημα η ΚΝΕ θα είναι στο πλευρό τους στους αγώνες που έρχονται!

Καλούμε τους μαθητές να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε την Παρασκευή 10 Μάη στο μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη) στη Λάρισα.

Ιδιαίτερα οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου μπορούν με την ψήφο τους στις 26 Μάη να καταδικάσουν όσους μαυρίζουν το μέλλον τους. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά δυναμώνοντας το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στους αγώνες της νεολαίας για τις σύγχρονες ανάγκες της!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ