«ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ» ΤΟΥ Δρ Κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Δημοτική Κίνηση Ελασσόνας «Το κοινόν των Περραιβών» και ο επικεφαλής της Δρ Κώστας Γ. Σαχινίδης ανακοινώνουν ότι, μετά από τον μακρόχρονο αγώνα και τις ποικίλες δραστηριότητες που ανάπτυξαν μέχρι τέλους της εκπνοής της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές,

βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να δηλώσει ότι, τελικά, αποχώρησε από τον προεκλογικό στίβο, επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων συμβούλων. Αν και έγιναν πολλές προσπάθειες, ωστόσο με τις μέχρι πρόσφατες μετακινήσεις ορισμένων υποψηφίων μας σε άλλους συνδυασμούς, δεν έγινε δυνατή η ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου μας, κυρίως, για τους παρακάτω λόγους:

1.   Η απογοήτευση πολλών δημοτών από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, καθώς και η γενικότερη κοινωνική αποστροφή προς κάθε είδους πολιτικούς και η πλήρης απαξίωσή τους, με τις γνωστές δογματικές φράσεις «όλοι είναι ίδιοι», «όλοι είναι βρώμικοι», «όλοι πολιτεύονται για να “φάνε”» κ.λπ.

2.   Ο έντονος κομματισμός πολλών δημοτών αποκλείει κάθε προσπάθεια αποκομματικοποίησης των δήμων, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και δεν έχουν “χρώμα”.

3.   Η φοβία πολλών δημοτών για όποιες πιθανές επαγγελματικές ή άλλες κοινωνικές συνέπειες θεωρούν ότι μπορούν να έχουν από την εμπλοκή τους στα δημοτικά πράγματα με οποιονδήποτε ανεξάρτητο και μη συνδυασμό.

4.   Η γενικότερη αδιαφορία πολλών δημοτών για την συμμετοχή τους στα κοινά και σε οποιονδήποτε συνδυασμό.

5.   Η αφανής αγοραπωλησία υποψηφίων και ψηφοφόρων.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκδηλώθηκε μια γενικότερη απροθυμία από πολλούς δημότες, οι οποίοι, αν και δήλωναν ότι θα μας στηρίξουν με την ψήφο τους, ωστόσο απέφυγαν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας.

Παρόλα αυτά η Κίνησή μας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους φίλους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους για τον άνισο αγώνα που έδωσαν καθώς και σε όλους όσοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Εμείς δηλώνουμε περίτρανα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκτός του δημοτικού συμβουλίου και θα είμαστε πάντα δίπλα σε όλους τους δημότες και τα προβλήματά τους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com