Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καμπανάκι κινδύνου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα που μίλησε την Παρασκευή στον Τύρναβο κατηγορώντας για αδιαφορία τον Κ. Αγοραστό

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που όπως υποστήριξε είναι από τα μεγαλύτερα που απασχολούν τη Θεσσαλία, ανέδειξε το βράδυ της Παρασκευής από τον Τύρναβο ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Δ. Κουρέτας, υποστηρίζοντας ότι δυστυχώς παρά τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί

ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δεν έσκυψε στο πρόβλημα και ούτε φρόντισε να προωθήσει έργα για την αντιμετώπισή της και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά για να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος ότι στη δεκαετία του ’60 υπήρχαν τα πηγάδια από τα οποία έβγαινε νερό στα 6-8 μέτρα, ενώ σήμερα για να βρεθεί νερό γίνονται γεωτρήσεις 200 και πλέον μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, ενώ υπήρχαν αρκετά κονδύλια μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας, η περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας, προτίμησε να ασχοληθεί με άλλα έργα και όπως κατήγγειλε πολλά από αυτά τα κονδύλια τα έστρεψε σε έργα οδοποιίας ή ακόμη και σε έργα βιτρίνας.

Ο κ. Κουρέτας που τόνισε ότι χρειάζεται μία άλλη πολιτική για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αναφέρθηκε αναλυτικά και σε θέματα αγροτικής οικονομίας, αλλά και σε θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησαν 3 πρώην δήμαρχοι του Τυρνάβου οι κ.κ. Δ. Κουγιώνης, Στ. Δόβας και Θ. Νασίκας με τον κ. Κουγιώνη να παίρνει το λόγο και υποψήφιος σε άλλο περιφερειακό συνδυασμό, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κουρέτα, αλλά και για την αναγκαιότητα συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση.

Παρών στην εκδήλωση και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αλκης Χριστοδούλου που είχε και την ευθύνη για την οργάνωση της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ