ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, την Παρασκευή 10 Μάη, στην πλατεία Λαμπρούλη. Δεκάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, ήρθαν να γνωρίσουν την ΚΝΕ και να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με έντεχνο και ροκ ελληνικό τραγούδι από τον Χρήστο και τη Βικτώρια Δίπλα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο μαθητής Δημοσθένης Τακούδης, μαθητής ΕΠΑΛ και μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, ο οποίος κάλεσε τους μαθητές που ψηφίζουν πρώτη φορά: «Να κάνουμε κριτήριο την ίδια μας τη ζωή, την κατάσταση στην εκπαίδευση, την ανασφάλεια που όλο μεγαλώνει για τη νεολαία, την ζούγκλα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος! …

Από τον Οκτώβρη και εδώ στη Λάρισα, συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις και τις πορείες ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Συναντηθήκαμε και αγωνιστήκαμε μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Για αυτό η πρώτη ψήφος των μαθητών πρέπει να είναι αγωνιστική, κόκκινη. Ψήφος ΚΚΕ».

Την ομιλία πραγματοποίησε η Βασιλική Σβάρνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Λάρισα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως: «Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν τη μάχη των εκλογών για την ευρωβουλή αλλά και για νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή! Σε αυτή τη μάχη που είναι ενιαία, οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να βγει πιο ενισχυμένο και ισχυρό το ΚΚΕ παντού! Στις εκλογές κρίνεται λοιπόν αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τους ίδιους, αν δηλαδή θα πάμε μια από τα ίδια ή αν θα κάνουμε την πραγματική διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού, δυναμώνοντας τη φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης, δυναμώνοντας την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση … Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας! Για αυτούς, αμέσως βρίσκουν και δίνουν εκατομμύρια ευρώ όποτε τους ζητήσουν.

Για τους φονιάδες, μια χαρά δίνουν 4,1 δις ευρώ το χρόνο για νατοϊκές δαπάνες ενώ την ίδια στιγμή για την παιδεία και τα σχολεία μας δεν δίνουν ούτε 1 ευρώ. Από τη μια, ο λαός πεινάει και από την άλλη, η χώρα μας έγινε φωλιά των φονιάδων, που μόνο κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για το λαό … Σας καλούμε να σκεφτείτε, να προβληματιστείτε, να ψάξετε, να διαλέξετε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Η ΚΝΕ είναι ένα σχολείο, που μας μαθαίνει πώς να αγωνιζόμαστε συλλογικά για τη ζωή μας, είναι ένα σχολείο που μας μαθαίνει πως θα αλλάξουμε τον κόσμο!»

Το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα Cake Rapes. Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχε χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, όπου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Multitasking Game για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, θεματικά ταμπλό καθώς και παρουσίαση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο.

Στο μαθητικό φεστιβάλ παραβρέθηκε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ