ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Κάνει λόγο για εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες με την κατασκευή βίντεο με στόχο να πλήξουν την Συμπαράταξη – Παρέμβαση και της παράταξης Πρωτοβουλία Αξιών του Π. Γούλα

Εκκληση προς όλες τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τους υποψηφίους η προεκλογική αντιπαράθεσης να διεξαχθεί με όρους πολιτικούς πολιτισμού, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα απευθύνει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση προβολής άσεμνου υλικού από την οθόνη του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»  ο κ. Καλογιάννης κάνει ευθέως λόγο για κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες που είχαν στόχο να πλήξουν την παράταξή και το πρόσωπό του.

Επίσης, τονίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές οφείλουν να σεβαστούν την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Λάρισας, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η έκκλησή του αφορά στην ενότητα αλλά και την εικόνα της πόλης και του Δήμου μας.

Αναλυτικά, στην δήλωση του ο δήμαρχος σημειώνει τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες και μετά από εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες κατασκευάστηκαν εικόνες και βίντεο από το εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», με προφανή στόχο να πλήξουν την παράταξή μας και το πρόσωπο μου, εν όψει των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Σε ό,τι αφορά στους υπαίτιους αυτής της κακόβουλης πράξης, ήδη κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Επειδή ωστόσο αυτή η υπόθεση, εγκυμονεί κίνδυνο διχασμού, αφορά στην εικόνα της Λάρισας  και το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ως Δήμαρχος Λαρισαίων απευθύνω έκκληση προς όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κυρίως στην παράταξη «Λάρισα Μπροστά», υποψήφια της οποίας ανάρτησε αυτό το κατασκευασμένο  και κακόβουλο υλικό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Οφείλουμε, όλοι μας, σεβόμενοι την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Λάρισας, να σεβαστούμε τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού και να διατηρήσουμε το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Να κινηθούμε με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα αποφεύγοντας τα χτυπήματα κάτω από την μέση και τον ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης.

Η έκκληση μου αφορά όλους και αποσκοπεί στην ενότητα και την εικόνα της πόλης και του Δήμου μας.»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ: Όχι στις μικρότητες, στον ευτελισμό της πολιτικής και στο διχασμό

Τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών αποτελούν τη συνέχεια του διχασμού που καλλιεργήθηκε στην πόλη μας αυτά τα χρόνια, με ευθύνη των φερόμενων δύο «μονομάχων».

Ενός διχασμού που αναπαρήγαγε στην τοπική κοινωνία αυτόν του κεντρικού πολιτικού συστήματος και οδήγησε τους δύο, μέχρι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δηλώσεις και κόντρες, προσωπικές αντιπαραθέσεις και υπονοούμενα, συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με ανούσιες οξύνσεις.

Δεν μας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση η εξέλιξη, ούτε η απαράδεκτη ανάρτηση μιας υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης της κας Καραλαριώτου, ούτε η προσπάθεια εργαλειοποίησης της από την πλευρά του κ. Καλογιάννη.

Στεκόμαστε μακριά και απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και λογικές προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Στεκόμαστε απέναντι στην όξυνση και τον ευτελισμό της πολιτικής γιατί αυτό που έχει ανάγκη η πόλη είναι ο διάλογος και η συνεργασία για να επιλυθούν τα μεγάλα της προβλήματα και όχι μικρότητες που την διακωμωδούν στο πανελλήνιο.

Εμείς σε πείσμα των «καιρών» θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τις προτάσεις μας για την πόλη, για την οικονομική διαφάνεια, για τη μείωση των δημοτικών τελών, για την ανάπτυξη των συνοικιών, για τον έξυπνο Δήμο μιας Σύγχρονης πόλης. Για τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, για τον εθελοντισμό στις γειτονιές, για τη στήριξη της νεολαίας.

Γιατί η Πρωτοβουλία Αξιών δεν διχάζει για να διοικήσει αλλά ενώνει για να αλλάξει την πόλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ