Η ΜΑΝΑ ΕΝ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ!

Σε εκδήλωση για την ημέρα της μητέρας μίλησε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Ένα από τα τραγούδια που με συγκινεί βαθιά όταν το ακούω είναι το ποντιακό τραγούδι για τη μάνα “η μάνα εν κρύο νερό” το οποίο καταλήγει ότι “χωρίς τη μάνας την ευχήν κανείς κε λεπ’ χαΐρ”. Η μάνα είναι το στήριγμα της οικογένειας, αυτή που σηκώνει το βάρος της ανατροφής των παιδιών και της οφείλουμε σεβασμό και αγάπη».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τη «γιορτή της μητέρας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τρίτεκνων Λάρισας.

«Ως παιδί τρίτεκνης οικογένειας κι εγώ» σημείωσε ο Θεσσαλός πολιτικός «θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω κάθε μάνα και ιδιαίτερα τις μητέρες των πολυμελών οικογενειών για όσα προσφέρουν στην κοινωνία μας. Για τις μητέρες, όσο κι αν μεγαλώνουμε, παραμένουμε τα μικρά τους παιδιά για τα οποία πάντα θα έχουν έγνοια!».

Με αφορμή τις αναφορές του προέδρου των τρίτεκνων στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, στην οποία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εργάστηκε ως αντιπρόεδρός της, υπογράμμισε ότι πλέον όλοι, πολιτικές δυνάμεις, φορείς, αλλά και η ελληνική κοινωνία έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η παράταξη που εκπροσωπώ έχει δεσμευτεί, ως αυριανή κυβέρνηση, για την άμεση υλοποίηση μέτρων».

Συνέπειες στις ευρωεκλογές…

Συνέχισε λέγοντας ότι «για το δημογραφικό και τις συνέπειές του ελέχθησαν πολλά. Επειδή, όμως, μας χωρίζουν λίγες μέρες από τις ευρωεκλογές να επισημάνω κάτι που δεν έχει φωτιστεί αρκετά. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον το ευρωκοινοβούλιο έχει πια ουσιαστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ. Μετά την απόφαση για το Brexit υπήρξε ανακατανομή των εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η Ελλάδα που άλλοτε είχε 25 έδρες περιορίστηκε στις 21 και, παρά την ανακατανομή, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, παραμένει στις ίδιες έδρες, όταν άλλες χώρες αυξάνουν τις έδρες τους, άρα και την επιρροή τους στην ευρωβουλή. Το μέγεθος του πληθυσμού της χώρας βαρύνει στην εκπροσώπησή της από την ΕΚΤ μέχρι τους υψηλόβαθμους τεχνοκράτες στην Κομισιόν».

Νωρίτερα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκε στη σεμνή εκδήλωση στον χώρο του μνημείου της μητέρας στον λόφο του Φρουρίου, που διοργανώθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων, την Ελληνική Μέριμνα, τις Φίλες της Αγάπης και το Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ