Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Το αδιαχώρητο την Κυριακή στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του κτιρίου Κατσίγρα στη Λάρισα, όπου και πραγματοποιείται το 1ο για την Ελλάδα Φόρουμ Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης που διοργανώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού

της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Ν. Καρανίκας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρης, όπως και επενδυτές και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση, ενώ όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ ήδη έχει αδειοδοτηθεί μία μονάδα στο νομό και ετοιμάζονται άλλες τρεις.

«Το φόρουμ θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στη χώρα μας και κύρια στόχευσή του είναι να συνδεθεί ο παραγωγός με τον μεταποιητή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκαλης, ενώ οι ομιλητές έκαναν λόγο για «τόλμη» από κυβερνητικής πλευράς, σημειώνοντας την καινοτομία του προϊόντος και τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου «έξω από ταμπού και δεισιδαιμονίες που αφορούν στην κάνναβη».

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία τοπικών επενδυτών που ασχολούνται κυρίως με την ένδυση αλλά και τα φαρμακευτικά υλικά, ενώ το 1ο FORUM Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης στην Ελλάδα τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ