ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…)

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Οι ΣΥΝΕΚ, προσπαθούμε να συμβάλλουμε ενεργά ώστε οι αγώνες μας να είναι ενωτικοί, δυναμικοί και αποτελεσματικοί. Με τεκμηριωμένες προτάσεις  συνεχίζουμε να διεκδικούμε, σοβαρά και υπεύθυνα, τα αιτήματα των συναδέλφων, μακριά από ανούσιες κραυγές και καταγγελίες, μακριά από τη λογική του στείρου «όχι σε όλα».

Κόντρα στην προσπάθειες απαξίωσης της ΟΛΜΕ και στους διασπαστές του κινήματος. Αποκορύφωμα της τακτικής τους αυτής αποτελεί η συνεχής διασπορά ψευδών «ειδήσεων-προβλέψεων» και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που μόνο αποτέλεσμα έχει να πλήττει την αξιοπιστία των σωματείων  και να απομακρύνει τους συναδέλφους από το συνδικάτο.

Ειδικά οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν επιδοθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφολογία.

Ας θυμηθούμε τι σας έλεγαν και ποια είναι η πραγματικότητα.

Έλεγαν:  έρχεται η αξιολόγηση για όλους

Η πραγματικότητα: καταργήθηκε όλο το νομικό πλάισιο της ατομικής αξιολόγησης και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων (ΠΔ152, ν.3848, ν.4024, ν.2043, ν.2986, ν.4142, ν.3879 κλπ)

Έλεγαν: έρχονται νέες μειώσεις μισθών

Η πραγματικότητα: καμία μείωση μισθών. Ξεπάγωμα μισθολογικών κλιμακίων και αυξήσεις έως 107€ για τους νέους συναδέλφους

Έλεγαν: έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Η πραγματικότητα: ίδρυση δεκάδων νέων σχολείων Πανελλαδικά.

Έλεγαν: διαλύεται η τεχνική εκπαίδευση

Η πραγματικότητα: κατάργηση διαθεσιμότητας, επαναλειτουργία κατηργημένων ειδικοτήτων, έγκριση περισσότερων ολιγομελών από ποτέ, βελτίωση όρων και μισθών μαθητείας, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λοιτουργοί στα ΕΠΑΛ κ.α.

Έλεγαν: υποβαθμίζεται η ειδική αγωγή

Η πραγματικότητα: ίδρυση 36 νέων ΣΜΕΑΕ και 570 τμήμάτων ένταξης, διπλάσιες προσλήψεις αναπληρωτών στην ΕΑ, θεσμοθέτηση ΕΝΕΕΓΥΛ, οργανικές θέσεις σε ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΤΕ, 4500 μόνιμοι διορισμοί στην ΕΑ.

Έλεγαν: δε θα γίνουν διορισμοί

Η πραγματικότητα: διορισμός 600 επιτυχόντων ΑΣΕΠ, στον προϋπολογισμό και σε ΦΕΚ οι 4500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, προχωρούν οι διαδικασίες για άλλους 10500 διορισμούς εκπαιδευτικών.

Έλεγαν: έρχεται αύξηση ωραρίου – υποχρεωτικό 30ωρο για όλους – καταργούν το δικαίωμα στην απεργία – δίνουν τα σχολεία στο υπερταμείο

Η πραγματικότητα: Καμία αύξηση ωραρίου – κανένα 30ωρο – καμία αλλαγή στις απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων – τα σχολικά κτίρια εξαιρούνται με νόμο από μεταβιβάσεις στο υπερταμείο (παρ.4 του αρθ.196 του ν.4389/2016.

 Σε αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα για το  συνδικαλισμό που μας ταιριάζει: των θέσεων, της αξιοπρέπειας, της ανένδοτης υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της  ισότητας!

Να φωνάξουμε επιτέλους ένα βροντερό όχι  στο σαρκοβόρο συνδικαλισμό της  ψευτιάς  και του διασυρμού!  Της πλεκτάνης , της συγκάλυψης και της συνδιαλλαγής!

Οι κατά τα λεγόμενά τους «επαναστάτες» δύο ολόκληρα χρόνια οχυρώθηκαν πίσω από την απόφαση της τέως ΠΔΕ Θεσσαλίας που ακύρωνε την τοποθέτηση διευθυντών και κρίθηκε τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο (και όχι το Πρωτοδικείο) ως μη νόμιμη, για να ρίξουν λάσπη σε συναδέλφους  και στην παράταξή μας!

Χρειάστηκαν 100 ανακοινώσεις για να γίνει το ψέμα πραγματικότητα. Αδιαφόρησαν που συνάδελφοί τους, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί τιμωρήθηκαν από τη Διοίκηση χωρίς να προηγηθεί έρευνα. Ο στόχος φαίνεται ήταν πολύ δυνατός γι΄ αυτούς για να αναμοχλεύουν το θέμα δύο ολόκληρα χρόνια! Έπρεπε με κάθε δόλιο μέσο, με fake news κάποιοι να κριθούν άτιμοι, ανήθικοι και αναξιόπιστοι! Μετέτρεψαν το κουτσομπολιό σε συνδικαλιστική δράση!!

Κράδαιναν μια ύστερη της παράνομης απόφασης καταχρηστική ΕΔΕ χωρίς να νοιάζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα ανθρώπων που σέρνονταν σε απολογίες χωρίς κατηγορητήριο μόνο και μόνο  για να στοχοποιήσουν «αντιπάλους» Συγκάλυψαν ότι το πόρισμα αυτής της υποτιθέμενης ΕΔΕ κατά παράβαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν παραδόθηκε ποτέ και μας είπαν « ξετσίπωτους»  απαντώντας αυτοί αντί για τη διοίκηση,  όταν το ζητήσαμε!

Και το μόνο «ατού» που είχαν ήταν πως κανείς άλλος δεν είχε την «ικανότητα» να πέσει στο επίπεδό τους.

Ισχυρίζονταν ότι επιθυμούν τη δικαιοσύνη και απέκρυπταν ότι με ευθύνη του στελέχους που εξέδωσε τη μη νόμιμη  απόφαση αναβλήθηκε η πρώτη εκδίκασή της!

Συντάχτηκαν πλήρως, απόλυτα, με το βουλευτή της Ν.Δ. Κουβάλησαν νερό και μεγέθυναν ένα τεχνικό ζήτημα που δεν είχε σχέση με την παραγνώριση της αξιοκρατίας και της ισοτιμίας. Δεν ντράπηκαν να γράψουν, κρίνοντας την απόφαση του Τμήματος Αναστολών πέρσι το καλοκαίρι. Λαγοί της διοίκησης άλλη μια φορά!

Δεν υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία των συλλογικών οργάνων που είναι, με πολλούς κόπους και αγώνες, δημοκρατική κατάκτηση του κινήματος.

Τη διαφάνεια έφερε επιτέλους η δικαιοσύνη που αποφάσισε ρητά και αμετάκλητα ότι οι δηλώσεις ήταν εμπρόθεσμες και το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είχε επίπτωση στο αδιάβλητο της διαδικασίας.  Αυτό που μένει να αποδειχτεί – και θα αποδειχτεί! –  είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώθηκαν προς αυτούς.

Συκοφάντησαν, λάσπωσαν, σπίλωσαν συναδέλφους. Βρώμισαν την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Λάρισας.

Ας μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν!

Από την πρώτη στιγμή  οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας υποστηρίξαμε  το δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας, την ανεξαρτησία των συλλογικών οργάνων, τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, αδιαφορώντας  για τους συσχετισμούς. Αδιαφορώντας που ένα ολόκληρο σύστημα, που είχε μάθει να κάνει κουμάντο δεκαετίες έπεσε πάνω μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα  πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη βρωμιά και τον καιροσκοπισμό!

Είμαστε βέβαιοι!

Υπερασπιζόμαστε – Διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας
ΣΥΝΕΚ – Μόνο μπροστά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ