ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Η ΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ

Το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» επισκέφθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής κ Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια της Ψυχιατρικής, πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Κατά την επίσκεψή της η κ. Μαλλιώρη είχε την δυνατότητα συνάντησης με την Πρόεδρο, τη διοίκηση και τα στελέχη του Κέντρου, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε τα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής και συναντήθηκε με τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της η κ Μαλλιώρη, δήλωσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη σήμερα και πραγματικά η επίσκεψή μου στη Λάρισα, πάντα αφήνει μέσα μου ένα θετικό αποτύπωμα. Η δουλειά που γίνεται στο Κέντρο είναι πραγματικά σπουδαία, οι άνθρωποι που υπηρετούν το χώρο, είτε είναι διοίκηση, είτε στελέχη, είτε εκπαιδευτές καταθέτουν την ψυχή τους και γι’αυτό το λόγο προκύπτουν αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα, που είναι πλέον μετρήσιμα και απτά. Όταν ξεκίνησε την προσπάθειά της η τότε νέα διοίκηση, με επικεφαλής και πρωτεργάτη την κ. Λιακούλη,  είδα με μεγάλη μου χαρά έναν εμπνευσμένο άνθρωπο, με όραμα και πείσμα, να επιχειρεί μεγάλους στόχους. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, γραφειοκρατικές και νομικές, με πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, με αντιξοότητες και αδυναμίες του συστήματος, συνεργάστηκε χωρίς αγκυλώσεις με όλους, διεκδίκησε με πάθος το όραμά της και έτσι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα. Σήμερα, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας, ήδη βραβευμένο με τη μεγάλη διάκριση του Βραβείου Πρόληψης του Συμβουλίου της Ευρώπης 2018, βρίσκεται στην κορυφή και μεγαλώνει, αναπτύσσεται, γίνεται σημείο αναφοράς για την τοπική και ευρωπαϊκή κοινότητα. Εμείς αυτή την Ελλάδα θέλουμε και αυτή την Ευρώπη επιδιώκουμε. Την Ευρώπη που επιβραβεύει τις προσπάθειες, που ενθαρρύνει τους φορείς, που απελευθερώνει τις δυνάμεις των ανθρώπων. Θέλουμε την Ευρώπη της δημιουργίας, της κοινωνικής συνοχής και της μεγάλης συμβολής στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των πολιτών της. Το Κέντρο Πρόληψης και το Εργαστήρι Ζωής αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα συνέργειας και καινοτομίας για την χώρα μας και την Ευρώπη».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας κ Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

«Kαλωσορίζουμε στο Κέντρο Πρόληψης Λάρισας και στο Εργαστήρι Ζωής, τη Μένη Μαλλιώρη, τη διακεκριμένη επιστήμονα, πρώην ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, στην οποία όλοι οφείλουμε πάρα πολλά. Σήμερα, νιώθουμε μεγάλη τιμή που επέλεξε με την έλευσή της στη Λάρισα να μας επισκεφθεί και βρίσκουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε εκ μέρους της διοίκησης, των στελεχών, αλλά και των πολιτών της περιοχής μας, την ευγνωμοσύνη μας για την μεγάλη συμβολή της κ Μαλλιώρη στη δημιουργία του Εργαστηρίου Ζωής, στην ανάπτυξη του Κέντρου Πρόληψης και στην επίτευξη των μεγάλων μας στόχων. Αυτή ήταν ο άνθρωπος που μας ενθάρρυνε στα πρώτα μας βήματα και με την ιδιότητα τότε της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθεί η καινοτόμος δομή του Εργαστηρίου Ζωής. Την ευχαριστούμε που μας πίστεψε. Την ευχαριστούμε που μας ενθάρρυνε. Την ευχαριστούμε που στάθηκε αρωγός στο έργο μας. Με συγκίνηση παρακολουθούμε και εμείς τη δική της πορεία και χαιρόμαστε που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν στο πρόσωπό της την εμπιστοσύνη τους και την στήριξή τους, διότι τέτοιοι άνθρωποι, είναι σπουδαίο να βρίσκονται στην Ευρώπη…»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ