ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟ FORUM ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Στο πρώτο φόρουμ φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 12-05-2019, συμμετείχαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των οικολόγων πράσινων Θεοχάρης Αγγελίδης, Σεραφείμ Κανδύλας και Νίκος Πουτσιάκας.

Για την προώθηση της καλλιέργειας της κάνναβης έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, εδώ και δεκαετίες, από τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι,  έως και πρόσφατα, ήταν από τους ελάχιστους υποστηρικτές της.

Επιτέλους, μετά από αρκετά χρόνια, έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εκπονήθηκε, πλέον και στη χώρα μας το θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η κάνναβης πολλαπλώς και να καταστεί μία σημαντική δραστηριότητα, η οποία μπορεί και να δώσει λύσεις στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών με περιβαλλοντικόπρόσημο.

Υπάρχουν αρκετές μεταποιητικές δυνατότητες στον βιομηχανικό αλλά κυρίως στον φαρμακευτικό τομέα, που μπορούν να δώσουν  διέξοδο σε πολλούς ασθενείς ανακουφίζοντας πόνο και δοκιμασίες.

Από την πλευρά των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που συμμετείχαν, ο Θεοχάρης Αγγελίδης παρέχει νομικές συμβουλές για το θέμα σε επενδυτές και ασχολείται με το ζήτημα εδώ και δεκαετίες, ο Σεραφείμ Κανδύλας είναι βιοκαλλιεργητής κάνναβης υπεύθυνος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Cannabio, από τους πρωτοπόρους στον τομέα και ο Νίκος Πουτσιάκας είναι ο τοπικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος που ενδιαφέρεται έντονα για τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των αγροτικών καλλιεργειών μέσω της κάνναβης στη Θεσσαλία.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ξεπερνιέται, επιτέλους ένα ταμπού και ξεκινά η αξιοποίηση ενός νέου τομέα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι απόψεις των Οικολόγων Πράσινων υιοθετούνται επιτέλους από την πολιτεία, ενώ βλέπουμε έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων και επενδυτών να είναι υπέρμαχοι του εγχειρήματος.

Για κάτι που επί σειρά ετών δεχόμασταν την περιφρόνηση, όπως και για πολλά άλλα ζητήματα, η ορθότητα των απόψεων μας, παρά την  μεγάλη καθυστέρηση αναγνωρίζεται, σε ένα ακόμη τομέα.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αναγνωριστεί η ορθότητα των απόψεων μας και σε πολλά άλλα θέματα, τα οποία οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αναδείξει με απόλυτη προτεραιότητα, όπως π.χ. η κλιματική αλλαγή κ.α.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ