Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ «ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!»

«Εμείς πιστεύουμε ότι η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα, τον επαγγελματισμό, τα έμπειρα στελέχη για να φέρει σε πέρας την αποστολή της, αρκεί να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Ευθύνες για το άβατο

Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε τα λεγόμενα της υπουργού επισημαίνοντας ότι «αντί να απολογηθεί εμφανίστηκε ως κήνσορας», για την «έξαρση των φαινομένων βίας και ανομίας. Χθες είχαμε πάλι καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής, είχαμε την πυρπόληση του αυτοκινήτου μιας δημοσιογράφου που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ. Κι ακούσαμε και κάτι επίσης πραγματικά οξύμωρο. Απαντώντας η κα Γεροβασίλη, στις καταγγελίες αστυνομικών ότι δεν έχουν την άδεια από την πολιτική και την φυσική ηγεσία να μπαίνουν στα Εξάρχεια και να αντιμετωπίζουν το κάθε παραβατικό και εγκληματικό στοιχείο που βρίσκει καταφύγιο εκεί στο άβατο των Εξαρχείων, είπε ότι τα λένε αυτά κάποιοι στην ΕΛΑΣ που θέλουν να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ποιος έχει την ευθύνη για την επιλογή των στελεχών της ΕΛΑΣ, ικανών ή ανικάνων;».

Fake News

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε στην ομιλία του ότι «η επιθανάτια αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν κρύβεται –λίγο πριν το τέλος έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο παροξυσμού, ώστε ξεπερνά ακόμη και κάθε προηγούμενο δικό του ρεκόρ σε fake news. Δεν διστάζει το επιτελείο του Μαξίμου να προβεί στην πιο κραυγαλέα διαστρέβλωση των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να παίξει το χαρτί της πιο φαιδρής κινδυνολογίας» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός, που κι εχθές στον Alpha υπερασπίστηκε το δικαίωμά του στην χλιδή των ελίτ, δεν διστάζει να παρομοιάσει το έργο του με αυτό του Χριστού, ναι το τόλμησε κι αυτό! Μόνο που οι πολλαπλασιασθέντες άρτοι που μοιράζει με τη μορφή συντάξεων και επιδομάτων, και ω του θαύματος, πέφτουν σαν βροχή παραμονή των εκλογών, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης με την οποία γονάτισε την μεσαία τάξη εδώ και 4 χρόνια.

Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζει καλπάζοντας η αναπόφευκτη ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί του ‘‘Τσακαλώτε, δώστα όλα’’, για να μειωθεί η διαφορά με την ΝΔ και να παραμείνει στην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες. Και ταυτόχρονα να λησμονήσουν οι πολίτες την πικρή αλήθεια που βιώνουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ στην εξουσία»

Χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις…

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «βάφτισαν 13η σύνταξη το βοήθημα των 800 εκ. ευρώ, κι ας είναι το ένα τρίτο του ποσού που αναλογεί στην κανονική 13η σύνταξη που φθάνει τα 2,4 δις ευρώ. Πρόκειται για προσβολή της νοημοσύνης των συνταξιούχων, καθώς το ΕΚΑΣ που έκοψαν ξεπερνούσε το ποσό που σήμερα επιστρέφουν έξω από την κάλπη. Έκοψαν 930 εκατομμύρια ευρώ για να δώσουν λίγο πριν τις εκλογές 830 εκατομμύρια και ζητούν και χειροκρότημα.

Αλλά κομπάζετε γι’ αυτό, όταν εκτός του ΕΚΑΣ που καταργήσατε επιβάλατε 17 μειώσεις σε συντάξεις και εισφορές, ενώ έχετε αφήσει στο έλεος του Θεού 250.000 συνταξιούχους που αναμένουν να τους καταβληθούν οι εκκρεμείς συντάξεις τους. Αναρωτηθήκατε πραγματικά πώς τα βγάζουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι;

Και κάτι ακόμη, ενώ δίνετε μισή σύνταξη ως εκλογικό επίδομα, με την μείωση του αφορολόγητου, για την οποία κάποτε δήλωνε ότι θα παραιτούνταν ο κ. Τσακαλώτος, αχ αυτή η ελαστική ηθική της αριστεράς, ουσιαστικά οι συνταξιούχοι χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμόσει την μείωση που μόνοι σας ψηφίσατε, ελάτε να υπερψηφίσουμε όλοι μαζί την τροπολογία της ΝΔ για την μη μείωση του αφορολογήτου. Ιδού η Ρόδος…

Μακαρονάς…

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση παρατήρησε με καυστικό τρόπο ότι «πιο εκκωφαντική, όμως, είναι η συμπεριφορά σας για τον ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Ο κ. Τσακαλώτος τώρα έγινε ‘‘μακαρονάς’’, όπως μας είπε εχθές στην ομιλία του, δικαιολογώντας την μείωση του συντελεστή; Δεν μας είπε, ωστόσο, πριν 4 χρόνια, όταν αύξησε τον ΦΠΑ, τι προτιμήσεις είχε. Παραπάει, όμως, να καμαρώνει για την μείωση αυτός που επέβαλε την αύξηση. Μια αύξηση που θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, δεν είχαν μεσολαβήσει τα δημοψηφίσματα, τα γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ και τα νταούλια που θα χόρευαν τις αγορές».

Πολύτεκνοι…

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρακόπουλος, στη ρύθμιση για τους πολύτεκνους, λέγοντας ότι «επειδή είναι νωπό ακόμη το μελάνι στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό, θέλω να καυτηριάσω τη ρύθμιση για τους πολυτέκνους. Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται μειωμένοι συντελεστές μόνον μέχρι τα τρία τέκνα. Από εκεί και πέρα παραμένει ο ίδιος συντελεστής για τα 4, 5 ή περισσότερα παιδιά, όσο και για τα 3. Κι όμως στη Διακομματική Επιτροπή είχαμε συμφωνήσει για παρεμβάσεις που θα ενίσχυαν τους πολυτέκνους».

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «όλα αυτά τα κόλπα της “πρώτης φορά αριστερά” δεν θα έχουν καμία τύχη στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Την παραπάνω Κυριακή θα σημάνει το καμπανάκι του τέλους της διακυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ. Κυριακή κοντή γιορτή!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ