ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΘΕΒ-ΣΕΒ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας τους αλλά και εκδήλωσης με θέμα τις αλλαγές και τις εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους οι κκ Νταβέλης και Θεοδωρόπουλος παρουσίασαν αναλυτικά τους άξονες της στρατηγικής συνεργασίας των δυο φορέων, κάνοντας ειδική αναφορά στην επενδυτική γραφειοκρατία και τις προϋποθέσεις της τοπικής και της περιφερειακής ανάπτυξης, όπως και στις ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας.

“Η οικονομία χρειάζεται μια φιλοαναπτυξιακή πολιτική με κεντρική στόχευση την αύξηση των επενδύσεων, της παραγωγικότητας και της απασχόλησης”, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως μέτρα όπως η αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων των επενδύσεων και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται θετικά, αφού αναμένεται να τονώσουν την επενδυτική δραστηριότητα και την απασχόληση.

«Ενδυναμώνουμε τη συνεργασία στους τομείς της αγροδιατροφή, των μετάλλων, του επίπλου και του φαρμάκου. Περάσαμε την κρίση είμαστε σε κατάσταση σταθεροποίησης της οικονομίας και θέλουμε ανάπτυξη με συνέργειες επιχειρήσεων αλλά και θεσμικές συνέργειες και είμαστε εδώ για να δώσουμε το στίγμα της επόμενης ημέρας, με πάταξη της γραφειοκρατίας, ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης, μείωση της φορολογίας» ανέφερε ο κ. Νταβέλης, ενώ στο σχετικό πρότζεκτ που θέλει ο ΣΘΕΒ να υλοποιήσει στη Θεσσαλία περιλαμβάνονται η δημιουργία και αξιοποίηση περιφερειακού εμπορευματικού κέντρου στη Γυρτώνη με την συνεργασία του ΟΣΕ, η υλοποίηση του πρότυπου ογκολογικού κέντρου, και η εξυγίανση της βιομηχανικής περιοχής της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να προλάβει η χώρα μας την 4η βιομηχανική επανάσταση που συντελείται παγκόσμια τονίζοντας πως «ο Σύνδεσμος θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις», ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση αναφορικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την 7ήμερη εργασία, με τους κκ Θεοδωρόπουλο και Νταβέλη να ξεκαθαρίζουν ότι η 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων δεν σημαίνει και παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων «που είναι ξεκάθαρα η πενθήμερη εργασία σύμφωνα με τον νόμο».

Σημειώνεται πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στη Λάρισα και της συνδιοργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του ΣΘΕΒ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ