ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Η απάντηση της π. Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου στην ανακοίνωση του Δ.Δ.Ε. Λάρισας για το θέμα των 6 διευθυντών

Αναγκάζομαι να τοποθετηθώ επί της δήλωσης του κ. Καψάλη,  παρότι δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο, μόνο διότι αναφέρει το όνομά μου ως πρόσωπο κι όχι με την θεσμική ιδιότητα της τότε Περιφερειακής Διευθύντριας που λειτουργεί στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Συνεχίζεται με λίγα λόγια  η συντονισμένη και συστηματική στοχοποίησή μου που κράτησε δυο χρόνια για να αποπροσανατολιστεί η υπόθεση από την ουσία της.

  1. Ουδέποτε ενοχοποιήθηκαν συνάδελφοι και προσωπικά ουδέποτε ανέφερα τα ονόματα τους. Αντίθετα μια από τις ελάχιστε φορές που αναγκάστηκα να τοποθετηθώ αναφέρθηκα σε «παρατυπίες» της διοίκησης. Η ανάκληση αφορούσε απόφαση που προέκυψε από «έλλειψη επιμέλειας» της ΔΔΕ Λάρισας και η οποία έβαλε σε ταλαιπωρία, ψυχική και ηθική, την ΠΔΕ, την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως τους 6 συναδέλφους που επωμίστηκαν και οικονομικό κόστος.
  2. Η αξιοπιστία και η αξιοκρατία στην διοίκηση δεν είναι θέμα κρίσης ενός ανδρός, εν είδει Θεού, αλλά από την τήρηση των διαδικασιών, την ισονομία και τον σεβασμό των διοικούμενων, έτσι ώστε να μην υπάρχει «έλλειψη επιμέλειας» που θα δημιουργεί αδικίες και ανισότητες. Όσο για τις μηδενικές ενστάσεις που αναφέρει ο ΔΔΕ Λάρισας, μάλλον ξεχνάει τις σχεδόν 50 ενστασεις και εισαγγελικές παραγγελίες επί των μοριοδότησεων.
  3. Είναι άξιο απορίας και διερεύνησης το γιατί στις άλλες ΔΔΕ όπου εφαρμόστηκε ο ηλεκτρονικός τρόπος δήλωσης, δεν υπήρξαν ανάλογα προβλήματα και διασφαλίστηκε η σωστή λειτουργία. Φταίνε μηπως γενικώς και αορίστως τα πληροφοριακά συστήματά;
  4. Υπήρξε έρευνα από την ΠΔΕ με τη μορφή της διοικητικής αναζήτησης στοιχείων. Η ΔΔΕ Λάρισας μεταξύ των άλλων απέστειλε έγγραφο όπου αναγράφονται οι εκπρόθεσμες οριστικοποιήσεις των 6 Δ/ντων και οι μετά από 2 ημέρες χειρογραφες εκπρόθεσμες δηλώσεις προτίμησης άλλων 3 υποψηφίων. Βάσει αυτών των στοιχείων έγινε η ανάκληση. Για την «έλλειψη επιμέλειας» που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και υπεύθυνη ήταν η ΔΔΕ Λαρισας διατάχθηκε επιπλέον διερεύνηση και ΕΔΕ αφού ήδη είχε γίνει και καταγγελία με αποδέκτη την ΠΔΕ και άλλα θεσμικά και αρμόδια όργανα.
  5. Είθισται να ζητούν συγγνώμη οι υπαίτιοι των προβλημάτων και όχι όσοι δεν τα «κουκουλώνουν». Στην διοίκηση τα προβλήματα δεν λύνονται με συγγνώμες αλλά με τη διόρθωση των διοικητικών λαθών.
  6. Όσο για τις δήθεν επιθέσεις εκ μέρους μου, όλη η εκ/κη κοινότητα γνωρίζει τις μηνύσεις, τα εξώδικα, τα άρθρα στον τύπο που δέχτηκα και δέχομαι τόσο εγώ όσο και η διενεργούσα την ΕΔΕ, τ’ αμέτρητα άρθρα σχετικών, άσχετων, συνταξιούχων, κομματικών (με ποια αρμοδιότητα άραγε;)και συνδικαλιστικών ομάδων που με στοχοποιούν. Για του λόγου το αληθές, όλα τα παραπάνω υπάρχουν καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα στα αρμόδια όργανα.

Τέλος, λειτούργησα με γνώμονα την χρηστή, διάφανη και νομοθετικά συνεπή άσκηση διοίκησης, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αν χρειαστεί, μόνο όταν διαβάσω την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αν και θεωρώ ότι υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα γι αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ