Η “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ” ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Κλιμάκιο στελεχών της Ανυπότακτης Θεσσαλίας αποτελούμενο από τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, Χρήστο Κατσαφλιάκα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Αποστόλη Σαλταγιάννη, Πάτρα Γεωργία, Κωνσταντίνο Κλεισιάρη Κατερίνα Τολίκα και η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας-Μέτωπο Ανατροπής  Δέσποινα Σπανού

πραγματοποίησαν περιοδεία σε Ελασσόνα-Τσαριτσάνη μεταφέροντας το μήνυμα  της Ανυπότακτης Θεσσαλίας.

Στις συνομιλίες με τους νέους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής αναφέρθηκε ως κύριο πρόβλημα οι πολύ χαμηλές τιμές του γάλακτος που καθιστούν μη βιώσιμες πολλές μικρές και μεσαίες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις οι οποίες στέλνουν πλέον τα ζώα τους στην σφαγή.

Σε όλη την προηγούμενη περίοδο με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μνημονιακων είδαμε μια ολόκληρη αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών μονάδων γύρω από την Φετα, την τυροκομία και το γάλα, να ξεθεμελιώνονται προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών και όσων βρίσκονται γύρω και πίσω από την Συμφωνία CETA.

Μια συμφωνία που ψήφισαν και οι Έλληνες Μνημονιακοί ευρωβουλευτές της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού ενώ  καταψήφισε ο Νίκος Χουντης της Λαϊκής Ενότητας.

Τα παραπάνω, μαζί με την λιτότητα,  την υπερχρέωση, την συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος και την ανεργία αποτελούν τα αποτέλεσμα των Ευρωπαϊκών αντι αγροτικών Πολιτικών που εφαρμόζονται σε μια κατεξοχήν αγροτική-κτηνοτροφική περιφέρεια όπως την Θεσσαλία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Θεσσαλία μετά από 20 χρόνια από την είσοδο του ευρώ είναι η 5η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat για το 2018!

Όλα αυτά δείχνουν πόσο καίριο είναι για την περιοχή μας το αίτημα των αγροτών και των κτηνοτροφών για στήριξη από το κράτος και κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι οποίες  θα παρακάμπτουν τις αγορές και τους μεγάλους παίκτες! Δείχνουν πόσο οριακή είναι η κατάσταση τον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα.

Για την ανυπότακτη Θεσσαλία προτεραιότητα δεν είναι οι αγορές ούτε η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά η άμεση στήριξη της οικογένειας, του νέου και της μικρής αγροτικής κτηνοτροφικής  επιχειρηματικότητας  στην Θεσσαλία.

Το σχέδιο μας είναι  να  γίνει ο λαός το αφεντικό στο τόπο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ