ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στο δημογραφικό εστίασε την ομιλία του μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ο Στ. Ροντούλης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δράσης Πολιτών

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο,  που δεν έπαυε να χειροκροτεί και να εκφράζει την  αγάπη του , ο υπ. Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Στέλιος Ροντούλης, έκανε μια ομιλία μακριά από τα καθιερωμένα η οποία ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια αναδεικνύοντας τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση

του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: ” Ο Δήμος Τυρνάβου δεν θα μείνει αδρανής μπροστά στο κυρίαρχο πρόβλημα της Χώρας , το δημογραφικό. Αντιθέτως , θα αποτελέσει έναν Δήμο-πιλότο που θα δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα στους υπολοίπους ΟΤΑ , έτσι ώστε να ξεκινήσει από τους κόλπους της Τ.Α ένα πανελλαδικό Κίνημα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, η οποία ως σαράκι τρώει τα θεμέλια της ύπαρξης και επιβίωσης του Ελληνισμού “.
Στο πλαίσιο αυτό,  ο κ. Ροντούλης ανακοίνωσε μια δέσμη τεσσάρων μέτρων,  τα οποία θα βοηθήσουν στην πληθυσμιακή, και συνεπώς οικονομική, ανάκαμψη του Δήμου Τυρνάβου.
1) Ειδική τιμολογιακή πολιτική στο νερό και στα δημοτικά τέλη για τις πολυμελείς οικογένειες, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.
2) Με τη γέννηση τρίτου παιδιού,  η μητέρα θα λαμβάνει τιμητικά από τον Δήμο Τυρνάβου το ποσό των 100€.
3) Με τη γέννηση κάθε παιδιού άνω του τρίτου , η μητέρα θα λαμβάνει τιμητικά το ποσό των 200€.
4)Κάθε οικογένεια που θα συντηρεί από το 2020 πέμπτο ανήλικο  παιδί θα έχει πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ένα ολόκληρο χρόνο, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.
Παράλληλα , ο κ. Ροντούλης ανακοίνωσε πως η Δράση  Πολιτών σκοπεύει να καταστήσει τον Αμπελώνα
“πράσινο καταφύγιο της Οικογένειας ” , εξηγώντας ότι  ” με τις παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και εξωραϊσμού, που η νέα δημοτική αρχή θα προωθήσει,  ο Αμπελώνας θα γίνει πόλος έλξης για τις οικογένειες γειτονικών Δήμων,  γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και την έλευση κεφαλαίων και επενδύσεων στην Αγορά και στα Καταστήματα της πόλης”.
Σχετικά, μάλιστα, ο κ. Ροντούλης δήλωσε: ” Αυτό είναι το μυστικό , για να επανεύρει ο Αμπελώνας την παλιά του αίγλη: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την άπλα, το πράσινο και την φυσική του ομορφιά, για να διαφημιστεί ως Καταφύγιο Αναψυχής της Οικογένειας, η οποία  μεγαλώνει μικρά παιδιά  και ψάχνει να βρει λίγες ώρες γαλήνης,  ηρεμίας και ασφαλούς παιχνιδιού . Θα διαφημίσουμε, λοιπόν,   τον Αμπελώνα ως τον μεγάλο , ανοιχτό παιδότοπο , στον οποίο οι οικογένειες μπορούν να βρουν ποιότητα προσφερομένων υπηρεσιών και ασφαλή  Πάρκα-Παιδικές Χαρές για τα παιδιά τους”.
Ταυτόχρονα, όμως, ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών επισήμανε: ” Όλος αυτός ο σχεδιασμός μας θα πάει χαμένος, εάν δεν υποστηριχθεί με θέρμη από τους καταστηματάρχες του Αμπελώνα. Περιμένουμε ευλόγως από αυτούς να αγκαλιάσουν το εγχείρημα και να το υποστηρίξουν ομοθυμαδόν , με λογικές τιμές και με ποιοτική προσφορά υπηρεσιών στις οικογένειες που θα αρχίσουν να έρχονται στον Αμπελώνα. Έτσι , θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επισκεπτών και θα τεθούν στέρεες βάσεις στην οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής “.
Στο τέλος , μάλιστα, της ομιλίας του , ο κ. Ροντούλης τόνισε: “Θέλω να ξέρουν οι καταστηματάρχες του Αμπελώνα ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι σύμμαχος
και συμπαραστάτης τους. Όλα θα γίνονται με συνεννόηση , με εκατέρωθεν κατανόηση,  στη βάση της λογικής και του σωστού σχεδιασμού “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ