ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ, ΣΤΟ Κ.Υ.ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Ι. ΑΜΠΕΛΩΝΑ Ο ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ

Συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τυρνάβου κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και μέλη του συνδυασμού «Η Πόλη που Θέλουμε». Προηγήθηκε συνάντηση με την συντονίστρια του Κ.Υ.Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικητίδου αλλά και με τους ιατρούς

και το διοικητικό προσωπικό τόσο του Κ.Υ αλλά και του Π.Ι.Αμπελώνα, όπου ενημερώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας του Δήμου μας.

Ο κ. Αμάρι έθεσε στον κ. Αντωνίου τους προβληματισμούς του για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα, καθώς και των λοιπών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας του Δήμου. Τόνισε ότι στο Κ.Υ Τυρνάβου δεν υπάρχει επαρκή ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έθεσε ερωτήματα για το τμήμα αιμοληψίας καθώς και για το πρόβλημα της στατικότητας που προέκυψε τελευταία.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Νέστορας Αντωνίου δεσμεύτηκε πως το Κ.Υ.Τυρνάβου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό προσωπικό (Οδοντίατρο, Παιδίατρο, Ακτινολόγο). Επίσης θα ξεκινήσουν ατομικές συμβάσεις για τις υπηρεσίες φύλαξης του χώρου και το πρόβλημα στατικότητας θα επιλυθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για ένταξή του.

Ανέφερε επίσης πως θα ξεκινήσουν νέες δράσεις στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου όπου θα απαιτηθεί η άμεση συνεργασία του Δήμου με την 5η ΥΠΕ.

Ο κ. Αμάρι γνωρίζοντας τα θέματα των φορέων πρωτοβάθμιας υγείας του Δήμου μας, καθώς εκπλήρωσε το αγροτικό του στο Κ.Υ Τυρνάβου, προσπάθησε μέσα από τις συντονισμένες συναντήσεις που είχε, με όλους τους φορείς υγείας του Δήμου, να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης ώστε να θέσει στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ερωτήματα επί συγκεκριμένων θεμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ