ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ: Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ

Μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοτικής Κίνησης

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου στο δήμο Τυρνάβου εξέφρασε σήμερα μιλώντας σε μία ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου”, ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Κόκουρας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του σημειώνοντας ότι ο δήμος θα αλλάξει σελίδα.

Παρουσιάζοντας πτυχές του προγράμματός του στάθηκε για μία ακόμη φορά στην αναγκαιότητα κατασκευής της νότιας παράκαμψης του Τυρνάβου εκτός του ιστού της πόλης και ανέδειξε την αναγκαιότητα τροποποίησης του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου Τυρνάβου έτσι ώστε να μπορούν οι αγρότες να κατατμούν τα αγροτεμάχια στην ζώνη υψηλής παραγωγικότητας και να υπάρχει η δυνατότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών μονάδων του πρωτογενούς τομέα (ψυγεία, οινοποιεία και άλλα) κάτι το οποίο απαγορεύεται σήμερα. Επιπλέον όπως ανέφερε η τροποποίηση θα δίνει την δυνατότητα στους  κτηνοτρόφους να μπορούν να εκδίδουν άδειες εγκατάστασης σε περισσότερα από 500 αιγοπρόβατα κάτι το οποίο επίσης απαγορεύεται σήμερα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε επιγραμματική αναφορά σε θέματα καθημερινότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία γραφείου διασύνδεσης Δήμου – Ε.Ε. για προγράμματα και ενημέρωση των δημοτών.

Η παράκαμψη

Για το θέμα της νότιας παράκαμψης του Τυρνάβου ο κ. Κόκουρας υπεραμύνθηκε της πρότασης που κατέθεσε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια πρόταση που ενσωματώνει τρεις διαφορετικές βασικές προτάσεις σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Οι προτάσεις αυτές είναι:

  1. Λύνεται το πρόβλημα τόσο με τα μεγάλα οχήματα όσο και τα μικρά που διέρχονται από το κέντρο του Τυρνάβου.
  2. Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Τυρνάβου.
  3. Λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είχαμε με την στενή γέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Εκτός από τα τρία βασικά προβλήματα που λύνονται με την πρόταση υπάρχουν και τα εξής οφέλη

  1. Μειώνονται τα φορτία στην υπάρχουσα ιστορική γέφυρα του Τυρνάβου και ενισχύεται στατικά με την δημιουργία της νέας γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνιαΐυπήρξε μια μεγάλου κόστους επισκευή στην υπάρχουσα γέφυρα.
  2. Δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις σε όλη την διαδρομή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιπλέον κόστος αλλά και καθυστέρηση στο έργο.
  3. Θα γίνεται με ασφαλή τρόπο και χωρίς κίνδυνο η διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων καθώς πολλοί συνδημότες μας εργάζονται στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο του Τυρνάβου πριν την γέφυρα.

Το βασικότερο όφελος είναι η μη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον ιστό της πόλης και η αποφυγή ατυχημάτων πόσο δε μάλλον όταν υπάρχει κίνδυνος για μικρά παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ