ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Η άρδευση στο επίκεντρο της νέας τετραετίας τόνισε ο Θανάσης Νασιακόπουλος σε Βούναινα και Μικρό Βουνό

«Συνεχίζουμε τον κύκλο ομιλιών στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ από τα Βούναινα και το Μικρό Βουνό εκπέμποντας  το μήνυμα ότι για μας, ως σημερινή και ως αυριανή – με την ψήφο σας – δημοτική αρχή, κάθε χωριό είναι το κέντρο του Δήμου Κιλελέρ».

Αυτό διακήρυξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε αυτά τα χωριά .

«Στις εκλογές του 2014 δεσμευτήκαμε και στην πρώτη θητεία μας κάναμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη στον Δήμο μας. Αγκαλιάσαμε όλες τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τους οικισμούς, δείξαμε στην πράξη το ενδιαφέρον μας υλοποιώντας  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Στη νέα θητεία μας μπορούμε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καθώς είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση στην αφετηρία. Έχουμε νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου μας, πετύχαμε πλεόνασμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, μειώσαμε τα δάνεια στο μισό, εντάξαμε έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους κι έχουμε «ωριμάσει» νέα έργα για να «τρέξουμε» από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας», επισήμανε ο δήμαρχος Κιλελέρ.

Η άρδευση, κεντρική προτεραιότητα της νέας θητείας.

«Στην πρώτη θητεία μας δεσμευτήκαμε και καταφέραμε να θέσουμε τέλος στην εποχή της υδροφόρας. Όπως, λοιπόν, εξασφαλίσαμε πόσιμο, ποιοτικό, καθαρό και φθηνό νερό σε κάθε σπίτι, δεσμευόμαστε στη νέα θητεία μας να εξασφαλίσουμε επαρκές και φθηνό νερό για άρδευση σε όλους τους αγρότες μας», τόνισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος και περιέγραψε το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους:

«Οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής είναι το θεμέλιο της τοπικής κοινωνίας, είναι η βάση της τοπικής οικονομίας, είναι αυτοί που κυρίως μπορούν να φέρουν επιπλέον εισόδημα στον τόπο μας. Γι’ αυτό στη νέα θητεία μας σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών, έργων και δράσεων για να τους στηρίξουμε έμπρακτα». Δέσμευσή μας η ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, τόνισε με έμφαση. «Προς την κατεύθυνση έχουμε ήδη εξασφαλίσει 2,3 εκ. Ευρώ  σε συνεργασία με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια για τη μελέτη εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, την κατασκευή νέων λιμνοδεξαμενών, την υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων και τον εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων.

Σημαντικό είναι επίσης, κατά κοινή ομολογία, το έργο της πρώτης θητείας στην αγροτική οδοποιία, τομέας που είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη νέα θητεία μέσω της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε και νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη συλλογικών σχημάτων (συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών) και την προβολή των προϊόντων του τόπου μας, αξιοποιώντας και την εμπειρία ανάλογων πρωτοβουλιών στην πρώτη θητεία μας», τόνισε και αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο, όπως το αξιολόγησε, έργο για την αξιοποίηση της βιομάζας (άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα). Ήδη – είπε – έχουμε κάνει σημαντική προεργασία, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον κι είμαστε βέβαιοι ότι στην επόμενη τετραετία το εργοστάσιο  επεξεργασίας βιομάζας πρόκειται να γίνει πράξη. Με τη λειτουργία του το όφελος είναι τριπλό:

-Επιπλέον εισόδημα για τους αγρότες καθώς θα έχουν οικονομικό όφελος από τα άχυρα,

-νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον εισόδημα στην τοπική οικονομία,

-σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος και διαβεβαίωσε:

Προσκλητήριο νίκης: Πόρτα , πόρτα.

Κλείνοντας τις ομιλίες του στα Βούναινα και το Μικρό Βουνό ο Θανάσης Νασιακόπουλος «σάλπισε προσκλητήριο» νίκης λέγοντας χαρακτηριστικά. «Οι εκλογές στις 26 Μαΐου έχουν ένα ειδικό βάρος. Όσα με κόπο πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, μπορούν να ανατραπούν αν στο δήμο επιστρέψουν οι παρωχημένες λογικές του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος. Σήμερα, ο δήμος μας έχει μειώσει το δανεισμό του στο μισό και τον εξυπηρετεί κανονικά, έχει εξοφλήσει τα χρέη του παρελθόντος, πληρώνει στην ώρα του, είναι αξιόπιστος και φερέγγυος.

Τώρα, λοιπόν, που ο δήμος μας έχει στερεωθεί σε γερά θεμέλια, τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε ένα καινούργιο οικοδόμημα: Περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερα έργα, περισσότερες πρωτοβουλίες, ουσιαστικότερη βελτίωση στην καθημερινότητα κάθε οικογένειας.

Γι’ αυτήν την αυτοδύναμη πορεία του Δήμου Κιλελέρ στη νέα 4ετία είναι καθοριστικής σημασίας η αυτοδύναμη νίκη του ενωτικού συνδυασμού μας ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ στις εκλογές.

Γι’ αυτό το τονίζω: Όταν η καθεμιά και ο καθένας μας βρεθεί απέναντι στην κάλπη ας το σκεφθεί πολύ καλά: Θα επιλέξει η δύναμή του, η δύναμη του πολίτη, να γίνει αδυναμία του δήμου μας; Θα επιλέξει χαλαρή ψήφο που πιθανόν να οδηγήσει σε χαλαρές υπηρεσίες του δήμου προς αυτόν; Θα επιλέξει ενδεχομένως ψήφο αποδοκιμασίας των κομμάτων την κάλπη από την οποία εξαρτάται πόσο καθαρή είναι η γειτονιά του, αν έχει νερό να πιει και να ποτίσει τα χωράφια του, αν το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά του είναι περιποιημένο και καλά εξοπλισμένο;

Έτσι, τιμωρεί κάποιος τα κόμματα; Κλείνοντας τη βρύση του στο σπίτι και τη βάνα στο χωράφι; Αυτά οφείλουμε όλοι μας να τα λάβουμε υπόψη. Γιατί την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε σε 4 κάλπες. Στην κάλπη των δημοτικών εκλογών ψηφίζουμε δήμαρχο, όχι πολιτικό κόμμα. Όπως βεβαίως στην κάλπη των ευρωεκλογών ψηφίζουμε κόμμα κι όχι δημοτική παράταξη. Ολοκληρώνοντας την ομιλία μου, θέλω να επισημάνω και κάτι άλλο. Εδώ στον τόπο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας .Γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος, ποια είναι η διαδρομή του καθένα, ως που φθάνει ο ίσκιος του…

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν συνυποψήφιοί μας που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Κι όχι επειδή είναι η 4η – 5η επιλογή στη σειρά…Τους έταξαν να τους φτιάξουν ψηφοδέλτιο και τους εγκατέλειψαν με λειψό ψηφοδέλτιο κι αυτό με αδέλφια, συζύγους, ξαδέλφια και μπατζανάκια… Διαπιστώνουν ότι στο ψηφοδέλτιό τους οι αρχηγοί είναι περισσότεροι από τους απλούς υποψήφιους κι ότι ο καθένας κάνει προσωπική εκλογική εκστρατεία στοχεύοντας στην επόμενη ημέρα…

Αυτά τα βλέπουμε όλοι μας. Αυτό που δεν βλέπουμε είναι τον… πύραυλο  γιατί λογικά η αντίστροφη μέτρηση που ενημερωνόμαστε καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να τελείωσε και η εκτόξευση να έγινε…

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Είμαστε εμείς στο ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ που πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος των θεσμών, της Αυτοδιοίκησης κι κυρίως του δήμου μας με τη μεγάλη ιστορική κληρονομιά. Είμαστε εμείς στο ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ που πρέπει να διαφυλάξουμε το κλίμα ηρεμίας και το επίπεδο πολιτισμένου διαλόγου. Είμαστε εμείς στο ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ το ανάχωμα στο λαϊκισμό, την τεχνητή ένταση και πόλωση, την αοριστολογία, την ανευθυνότητα.

Στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές δεν παραμένουμε αδρανείς.

Βαδίζουμε με αισιοδοξία χωριό χωρίο, γειτονιά γειτονιά, σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα ώστε να εκφραστεί στις κάλπες, να αποτυπωθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δυναμώνει καθημερινά τον ενωτικό συνδυασμό μας «Νέο Κιλελέρ».

Διεκδικούμε κάθε ψήφο, γιατί κάθε ψήφος είναι μοναδική, κάθε ψήφος έχει αξία. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συμμετοχή σας, το ενδιαφέρον σας, την υποστήριξή σας, την αγάπη για τον τόπο μας, το κέφι και τη διάθεση για προσφορά!

Γεια σας και με τη νίκη! Τη νέα νίκη στις 26 Μαΐου! Νίκη μεγάλη, Νίκη ιστορική!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ