ΟΧΙ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι απο κατοίκους του Δήμου Τεμπών και της τοπικής κοινότητας Κυψελοχωρίου  έξω από το στρατόπεδο «ΖΩΓΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ », μετά από την σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου  των τριών υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Τεμπών και εντάσσεται  στο πλαίσιο

των ενεργειών που απαιτούνται προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία της δομής στο Κυψελοχώρι .

Στην παράσταση διαμαρτυρίας   παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψήφιος κ. Γεωργιος Μανώλης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δ.Τεμπών ,αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι υποψήφιοι συνδυασμών του Δήμου Τεμπών  και της περιφέρειας Θεσσαλίας,οι βουλευτές κ.Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσαντώνης ,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Νίκος Λιούπας,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κυψελοχωρίου κ. Πηλία Σουκουβέλου,Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου ,Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος,μέλη τοπικών συμβουλίων   πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Σε ανακοίνωσή τους οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν:

“Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στην λειτουργία της δομής φιλοξενίας στην περιοχή του Κυψελοχωρίου.

Δεν είμαστε ούτε ακραίοι, ούτε ρατσιστές. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας.

Δεν θέλουμε να ανοίξει στα όρια του Δήμου μας ένα στρατόπεδο απάνθρωπης διαβίωσης προσφύγων.

Οι εγγενείς ελλείψεις σε βασικές υποδομές στο συγκεκριμένο χώρο, τις οποίες έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και σε όλους τους τόνους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες και βιαστικές παρεμβάσεις.

Η βιασύνη του Υπουργείου δείχνει ότι απουσιάζει συγκροτημένο σχέδιο και δεν είναι προτεραιότητα του η εξασφάλιση ανθρώπινης διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι με τους κατοίκους της περιοχής κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες τους.

Το Κυψελοχώρι ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους οι υποδομές των οποίων δεν αντέχουν την καθημερινότητα ενός τέτοιου αριθμού φιλοξενούμενων.

Δεν υπάρχουν καταστήματα για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Δεν υπάρχει συγκοινωνία για την μετακίνηση των προσφύγων από και προς την δομή.

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε επιλεγεί και κατά το παρελθόν για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών. Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης είχαν σαν αποτέλεσμα την παραμονή τους για μικρό χρονικό διάστημα. Η λειτουργία της δομής ακυρώθηκε τότε από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Το ίδιο θα γίνει και τώρα…

Κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους δηλώνουμε ότι με όλα τα νόμιμα μέσα θα αντισταθούμε στην λειτουργία της Δομής στο στρατόπεδο Ζώγα. Έστω και την ύστατη στιγμή μην αγνοείται την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών του Δήμου Τεμπών και των φορέων που σήμερα παρευρίσκονται εδώ.

Μην αγνοείται τελικά την κοινή λογική”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ