ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ… ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, που έχει ως γενικό τίτλο: «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης». Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, εκδήλωση το Σάββατο 18 Μαΐου

και ώρα 19.30 στο Διαχρονικό Μουσείο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρώτο τεύχος της περιοδικής ηλεκτρονικής σειράς του Διαχρονικού Μουσείου «Πέτασος», το οποίο περιλαμβάνει τα Πρακτικά της Ημερίδας με τίτλο «Τοπική Κεραμική της Θεσσαλίας από τον 7ο έως τον 5ο αι. π.Χ.», που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Διαχρονικό Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα ΙΑΚΑ. Την έκδοση, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Διαχρονικού Μουσείου www.dml.culture.gr, επιμελήθηκαν η αρχαιολόγος της Εφορείας Στέλλα Κατακούτα και ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Παλαιοθόδωρος. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Μαρία Σταματοπούλου, που θα αναφερθεί στη Θεσσαλία των αρχαϊκών χρόνων.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το Ημερολόγιο του Μουσείου για το 2019, το οποίο είναι αφιερωμένο στην περιοδική έκθεση «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» και θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.

Στις 21.00 ώρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κυλικείου του Διαχρονικού Μουσείου από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Στρατή και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά οι: Αμαλία Σδρόλια (μέτζο σοπράνο), Αστέριος Τσέτσιλας (τενόρος), Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο) και Μιχάλης Ζαχαρτζής (κοντραμπάσο) με το μουσικό ταξίδι «Στο μουσείο μια βραδιά». 

Η είσοδος στο Μουσείο στις 18/5/2019 είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ