ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤ. ΑΔΑΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΡ.ΠΑ. Αντώνης Αδάμου  μαζί με μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α μετά τις πολιτικές εξορμήσεις σε Πιαλεία και Συκούριο τις προηγούμενες ήμερες περιόδευσαν στις 15/5 στην Ελασσόνα.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση των επισκέψεων στις παραπάνω περιοχές ο κ. Αδάμου αναφέρει:

Στην Πιαλεία του Δήμου  Πύλης Τρικάλων διαπιστώσαμε ότι παρόλο που πέρασε πάνω από ένας χρόνος που προκλήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές σε κατοικίες από τις κατολισθήσεις, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα παρα τις Κυβερνητικές υποσχέσεις.

Στο Συκούριο και στην ευρύτερη περιοχή του τέως Δήμου Νέσσωνος οι Αμυγδαλοπαραγωγοί έθεσαν το θέμα της καταστροφής των αμυγδάλων – ροδάκινων κλπ από τον παγετό που είχε σαν συνέπεια την ατελή γονιμοποίηση των ανθέων και στη συνέχεια την πτώση των καρπιδίων. Ζητήσαμε να δεχτεί ο ΕΛΓΑ τις αναγγελίες παγετού εκπρόθεσμα βάση των επίσημων στοιχείων της ΕΜΥ ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών.

Στην Ελασσόνα συζητήσαμε με τους κάτοικους για τα καθημερινά τους προβλήματα και ιδιαίτερα τα προβλήματα των μικροαγροτών και κτηνοτρόφων. Επισημάναμε ως βασικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων τις πολύ χαμηλές τιμές του γάλακτος που καθιστούν μη βιώσιμες τις μικρές και μεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες. Θέσαμε  τα προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος που δημιουργούνται από την από παράνομη απόρριψη αποβλήτων στον Ελασσονιτη ποταμό. Τονίσαμε πως και από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου θέσαμε  το ζήτημα  πρόσφατα μάλιστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητήσαμε για άλλη μια φορά  την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων που πρέπει όμως να συνοδεύονται και με τις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Υπενθυμίσαμε ότι εδώ και μισό αιώνα μας έλεγαν ότι η συμμετοχή μας στην ΕΕ θα μας εξασφάλιζε ευημερία, σταθερότητα, δημοκρατία. Αντ’ αυτού  μας έφερε μνημόνια, λιτότητα, αιματηρά πλεονάσματα, καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, επιτροπεία.

Καλέσαμε τους κάτοικους να καταδικάσουν όλους όσους μας έφεραν ως εδώ. Να μαυρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική του πολιτική, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τους εθνικιστές-ακροδεξιούς των ΑΝΕΛΛ, ΛΑΟΣ, τους νεοφασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τα υπό κατασκευή «σοβαρά» δήθεν παρακλάδια της. Να καταδικάσουν την ΕΕ και την πολιτικής της αφού φάνηκε πλέον πως είναι ένας σκληρός μηχανισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου.Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει η ΕΕ των εργαζομένων και των λαών,  δεν διορθώνεται, δεν εκσυγχρονίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Η μόνη ρεαλιστική προοπτική είναι να ανατραπεί με την πάλη των εργαζομένων και των λαών. Η πάλη για εργατική και λαϊκή έξοδο της Ελλάδας και κάθε χώρας από την ΕΕ, γίνεται σήμερα όρος επιβίωσης των εργαζομένων, αγροτών και της νεολαίας.

Η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, η αντικαπιταλιστική διεθνιστική ρήξη και η αποδέσμευση από αυτήν.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ  ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ:  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ