ΌΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ

Σχόλιο του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Λάρισα

Έχοντας ψηφίσει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το 3ο μνημόνιο και όλα τα μέτρα που τσακίζουν τη μόρφωση και το μέλλον των νέων είναι δικαιολογημένη η αγωνία του κ. Μητσοτάκη για την στάση της νεολαίας η οποία γυρνά την πλάτη και στους δύο επίδοξους «σωτήρες» της.

Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι νέοι άνθρωποι δεν ζητιανεύουμε «ευκαιρίες» αλλά απαιτούμε τα δικαιώματα που μας αφαίρεσαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι μαθητές παλέψαμε για ένα καλύτερο σχολείο κόντρα στο σημερινό σχολείο που έχετε μετατρέψει σε εξεταστικό κέντρο και γίνεται ακόμα χειρότερο με την ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ αγωνιστήκαμε για αναβάθμιση των σπουδών μας και δουλειά με δικαιώματα, για να μην είμαστε πελάτες και αυριανοί φθηνοί εργαζόμενοι όπως θέλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και νομοθετεί η κυβέρνηση με τις πλάτες της ΝΔ.

Οι νέοι αγρότες δεν περιμένουμε «καλύτερη διαπραγμάτευση» με την ΕΕ αλλά διεκδικούμε την επιβίωσή μας στα μπλόκα. Το αφορολόγητο πετρέλαιο δεν το «τάζετε» στους αγρότες αλλά το δώσατε στους εφοπλιστές μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με κόστος 1,1 δις ευρώ!

Οι 400.000 νέοι δεν επέλεξαν τη φυγή αλλά η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους στέρησε το δικαίωμα να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Άλλωστε η κινητικότητα από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων είναι μία από τις «αξίες» της ΕΕ που πίνετε νερό στο όνομά της.

Και σίγουρα οι νέοι δεν ονειρευόμαστε να δουλεύουμε σαν δούλοι 7 μέρες την εβδομάδα όπως θέλει η ΝΔ και κάνει ήδη πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τη δουλειά χωρίς ρεπό στα τουριστικά θέρετρα την καλοκαιρινή σεζόν.

Για αυτό και οι νέοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη! Όπως έκαναν και στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντας 1η δύναμη στη Λάρισα και στη Θεσσαλία την Πανσπουδαστική,  παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ!

Θα το αποδείξουν ξανά με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή 17 Μάη στις 20:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Και στις 26 Μάη θα κάνουν τη διαφορά, με δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τόσο στον κ. Μητσοτάκη που χρησιμοποίησε στίχους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να απευθυνθεί στους νέους της Λάρισας, όσο και στον κ. Τσίπρα αφιερώνουμε τον στίχο του Βασίλη:

«ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ