ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε ΟΑΕΔ, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» της Ρένας Καραλαριώτου

«Ο μόνος δρόμος για να έχουμε νέες θέσεις εργασίας είναι η διεκδίκηση μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας –Πηνειός, Αρχαίο Θέατρο, Συνεδριακό Κέντρο, αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε η Λάρισα να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε.

Στη στοχευμένη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο του συνδυασμού, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ και την ΕΠΑΣ Μαθητείας του Οργανισμού, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ.

«Τα δημόσια σχολεία μας πρέπει να αποκτήσουν την ψηφιακή τάξη, με οθόνες full screen  συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν κάρτα ασφάλισης, μετά από συμφωνία Δήμου και Ασφαλιστικών Εταιρειών. Οι νέοι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές σε πολιτικές ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πόλη πρέπει να τους προσφέρει τις υποδομές και τη βοήθεια για να αναπτύξουν το επιστημονικό, αθλητικό ή δημιουργικό τους ταλέντο. Κυρίως όμως ο Δήμος να βγει μπροστά και να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που να μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μας στην πόλη που αγαπούν. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν και το δημογραφικό, αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί μας φορείς. Περισσότερες επενδύσεις σημαίνει περισσότερες επιχειρήσεις, σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρείες, να κάνουν τις ιδέες τους πράξη», υποστηρίζει η κ.Καραλαριώτου.

Κοντά στους νέους

Στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία Γραφείου Νεανικής Έκφρασης και Επιχειρηματικότητας, με την παροχή συμβουλευτικής και βοήθειας στους νέους μας σε ζητήματα επιχειρείν, ευρωπαϊκών εργαλείων και προγραμμάτων και σχολικού προσανατολισμού, η δημιουργία HUB συλλογής και στήριξης νέων επιχειρηματικών πρωτότυπων ιδεών από νέους δημότες μας με στήριξη τους από τον Δήμο, η διεκδίκηση και υποστήριξη προγραμμάτων κατάρτισης σε τέχνες και επαγγέλματα συναφή με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την κατασκευή, το χονδρεμπόριο και την μεταποίηση.

«Θέλω να βάλω στην άκρη όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούν την πόλη πίσω στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καινοτομία, στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Έχουμε κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους με γνώση, σχέδιο, όραμα και συνεργασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε τη Λάρισα πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ