ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σε Βούναινα, Μ. Μοναστήρι και Αγναντερή μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Μούσιος

Την πρότασή του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» για τη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας στον Δήμο Κιλελέρ μέσα από ένα πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις ανέλυσε ο Θανάσης Μούσιος, μιλώντας σε δυναμικές συγκεντρώσεις κατοίκων σε Βούναινα, Μ. Μοναστήρι και Αγναντερή.

Εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ έστειλε μήνυμα μεγάλης νίκης για το «Ενωμένο Κιλελέρ» σημειώνοντας: « Τα μηνύματα από όλα τα χωριά δείχνουν ότι η νίκη μας θα είναι πολύ μεγάλη. Στις 26 Μαΐου ο Δήμος μας αλλάζει σελίδα. Μαζί θα κερδίσουμε το αύριο… σήμερα.»

Εξηγώντας το πώς μπορούν να προκύψουν νέες ευκαιρίες για δουλειά στον Δήμο ο κ. Μούσιος ανέφερε: « Το σχέδιό μας είναι συγκεκριμένο. Αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε, δίχως καθυστέρηση, στην καταγραφή όλων των ανέργων του Δήμου Κιλελέρ και των δεξιοτήτων τους. Για τις επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν άνεργους δημότες μας, θεσπίζουμε επιβράβευση με μείωση των παγίων τους.

Πρόκειται για συμφωνία όπου κερδίζουν όλοι και δίνουμε, έτσι, πραγματική ευκαιρία στους εκατοντάδες άνεργους δημότες μας να βρουν πιο εύκολα δουλειά. Αυτό γίνεται ήδη από ορισμένες επιχειρήσεις στην περιοχή μας, θέλουμε να ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμά τους.»

Σε μία αποτύπωση των παραπόνων από δημότες, των οποίων έχει γίνει αποδέκτης, για την κατάσταση στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ ο Θανάσης Μούσιος τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά τους σημαντικούς πόρους που δόθηκαν στους Δήμους τα τελευταία χρόνια από το κεντρικό κράτος, στον Δήμο Κιλελέρ τα περισσότερα χωριά κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και έναν μαρασμό, ο οποίος πληγώνει πολύ κόσμο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δείχνει να μην έχει αντιληφθεί πόσο πίσω έχουμε μείνει σε θέματα υποδομών. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει γίνει χειρότερη, αντί να καλυτερεύσει, η ανασφάλεια έχει μεγαλώσει, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες. Επ’ αυτού δεν έχει πει ούτε λέξη ο απερχόμενος δήμαρχος, που σε ορισμένα χωριά δεν τον έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Εμείς, λέμε ότι με την άμεση υλοποίηση του σχεδίου μας, μόλις αναλάβουμε τη δημοτική αρχή, θα πετύχουμε κάποιες πρώτες μικρές νίκες, με μέτρα που δεν κοστίζουν και θα αλλάξουν άμεσα την εικόνα των χωριών μας προς το καλύτερο. Τέτοια μέτρα είναι η συνεργασία για τους ανέργους, η ίδρυση του γραφείου για τους αγρότες, η λειτουργία κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας. Έτσι, θα αλλάξουμε άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, σε όλα μας τα χωριά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ