ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στη συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

«Ανήκω στους πολίτες και τους πολιτικούς, που εκτιμούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και αναγνωρίζουν τις θυσίες των ανθρώπων της. Μαζί με την Πολεμική Αεροπορία είστε τα σώματα, που έχουν τον υψηλότερο αριθμό πεσόντων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης. Και είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά σας στην Πατρίδα,

όπως άλλωστε καταδεικνύεται από τη μεγάλη και διαχρονική εμπιστοσύνη, που έχει η ελληνική κοινωνία στην Αστυνομία σε σχέση με το σύνολο των θεσμών.

Ωστόσο, το έργο σας δεν υποστηρίζεται επαρκώς και στον βαθμό που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνεχίζοντας:

«Τρία είναι τα βασικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία κατά την εκπλήρωση της αποστολής της.

Καταρχάς, παρατηρείται αρκετά συχνά υστέρηση στην έγκαιρη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Για παράδειγμα, έχουμε δει πολλές φορές περιπολικά, που είναι κακοσυντηρημένα και η λειτουργία τους εξαρτάται, είτε από το φιλότιμο των ίδιων των αστυνομικών, που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, προκειμένου να είναι ασφαλείς, είτε από την ενεργοποίηση των ιδιωτών, που συμβάλλουν, αναλόγως, μέσω των δωρεών τους στη συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού. Αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα στα 4,5 χρόνια της θητείας της.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό, κατά την άποψή μου, ζήτημα, είναι ότι δεν προστατεύεστε στο καθήκον σας όπως πρέπει. Η νομοθεσία μας είναι διαμορφωμένη εις βάρος του αστυνομικού, ο οποίος είναι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένος. Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνετε σκληρούς κακοποιούς και τρομοκράτες με κίνδυνο της ζωής σας και μετά να απαιτείται να πηγαίνετε στα δικαστήρια ως μάρτυρες και απροστάτευτοι. Για να αποδείξετε τι; Τα αυτονόητα; Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει.

Κατ’ ακολουθίαν, η αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας συνιστά το τρίτο και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν από τη μία οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν, οι δικαστές να δικάζουν και από την άλλη ο νόμος “Παρασκευόπουλου” να ανοίγει τις φυλακές. Δεν γίνεται το ακαδημαϊκό άσυλο ιδεών να έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Υπό αυτές τις συνθήκες εκπέμπονται λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Πώς να υπάρξει νομιμοφροσύνη και σεβασμός στο ελληνικό κράτος, τόσο από τους ημεδαπούς, όσο και από τους αλλοδαπούς που προέρχονται, κατά κύματα τα τελευταία χρόνια, από χώρες, που δεν υφίσταται κράτος δικαίου και η έννομη τάξη έχει καταρρεύσει; Χρειαζόμαστε άμεσα βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση της αποτρεπτικότητας».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε:

«Θέλω να γνωρίζετε πως είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης και μπορεί να κάνει άψογα τη δουλειά της, όταν η πολιτική ηγεσία την αφήνει να επιτελεί το έργο της απερίσπαστη. Η ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, μέσω της ριζικής αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των κάθε λογής “μπαχαλάκηδων” καθώς και της κατάργησης του ασύλου, αποτελεί προτεραιότητά μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ