Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Χρ. Κέλλας από τον Τύρναβο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

«Η 19η Μαΐου 1919 είναι βαθιά χαραγμένη στις συνειδήσεις μας, διότι τότε ξεκίνησε η τελική φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο πλαίσιο της ευρύτερης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, η Ελληνική Δημοκρατία εκπληρώνει, όπως κάθε χρόνο, το ελάχιστο θεσμικό και ιστορικό της χρέος, τιμώντας

τη μνήμη των 353.000 θυμάτων των Ποντίων αδελφών μας. Ωστόσο, τίποτε δεν τελειώνει εδώ, γιατί δεν έχει αποδοθεί ακόμη δικαιοσύνη.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου, έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, προσθέτοντας:

«Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας συνεχίζεται. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν λησμονούνται, για να μην επαναληφθούν.

Την ίδια στιγμή, που εμείς υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιερή μνήμη των θυμάτων μας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και την έναρξη της σφαγής, πραγματοποιώντας φιέστες.

Εάν, πράγματι, η Τουρκία επιθυμεί την ειλικρινή συνεργασία και επιδιώκει τον εξευρωπαϊσμό της, οφείλει να αποδεχθεί την ιστορική αλήθεια και να απολογηθεί για τις μαζικές εκτελέσεις, τους βιασμούς, τις βίαιες εκτοπίσεις προς τον θάνατο και τις θηριωδίες, που διαπράχθηκαν, συνολικά, εις βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Αποτελεί δέσμευση του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως επιτάσσουν το ιστορικό μας καθήκον και η εθνική μας συνείδηση».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ