ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΦΑΛΑΝΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η υποψήφια δήμαρχος επισκέφθηκε και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Λαρισαίων

«Θέλουμε η Γιάννουλη, η Φαλάνη, το Δασοχώρι και όλα τα χωριά του δήμου να ανέβουν επίπεδο, να πάνε πιο ψηλά. Με όλες τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για να έχετε, εσείς και τα παιδιά σας, μια καλύτερη καθημερινότητα. Ζητάμε να μας στηρίξετε για να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε»,

τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού επισκέφθηκαν το Δασοχώρι, τη Φαλάνη και τη Γιάννουλη, όπου οι κάτοικοι τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

«Σας ζητούμε να μας στηρίξετε. Να μας δώσετε τη δύναμη να κάνουμε το πρόγραμμά μας πράξη. Είναι ένα πρόγραμμα δυνατό, με καινοτόμες ιδέες, ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό. Με μετρήσιμους στόχους και κοστολογημένο. Ένα πρόγραμμα το οποίο μπορούμε να κάνουμε πράξη από την πρώτη ημέρα που, με τη δική σας εντολή, θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου Λαρισαίων», είπε η κ.Καραλαριώτου, στις συγκεντρώσεις σε Φαλάνη και Γιάννουλη.

Αυτοδύναμες Δημοτικές Κοινότητες

Συγκροτούμε συνεργεία άμεσης παρέμβασης για να λύνουμε τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών στην ώρα τους. Καταρτίζουμε τετραετές πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου, για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα  ασφαλτόστρωσης. Δημιουργούμε την “έξυπνη” πόλη, για να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες πιο εύκολα, τοποθετούμε λάμπες led για εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερο φως, φροντίζουμε για την καθαριότητα σε κάθε συνοικία και γειτονιά.

Δημιουργούμε Αυτοδύναμες Δημοτικές Κοινότητες,με   λειτουργία ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο Καθημερινότητας, με σχολικές υποδομές, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους και χώρους πολιτιστικής έκφρασης, Λέσχες Ωριμότητας, χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, κατανέμοντας αρμοδιότητες και πόρους, ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα των πολιτών.

Ειδικά για τη Φαλάνη, προχωράμε στη σύνταξη του σχεδίου πόλεως του οικισμού, με πολεοδόμηση κατά πολεοδομική ενότητα ή γειτονιά, ενώ ειδικά για τη Γιάννουλη, προχωράμε στην αξιοποίηση του χώρου της παλιάς εμποροπανήγυρης, στην κατασκευή της περιμετρικής οδού, στη βορεινή πλευρά, αλλά και στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου, όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο σχέδιο.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε μιαν υπόσχεση. Ότι θα είμαστε κοντά σας και θα διοικήσουμε με ανοιχτές πόρτες και με ανοιχτά αυτιά. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να προσφέρει έργο, κανένας δήμαρχος και κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να είναι χρήσιμο για έναν τόπο, εάν δεν συνομιλεί με τους πολίτες και δεν συνεργάζεται με τους φορείς. Για μας, το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, 26 Μαϊου είναι ξεκάθαρο: θα μείνουμε στο χθες ή Λάρισα, Γιάννουλη, Φαλάνη και όλα τα χωριά του δήμου θα αλλάξουν σελίδα;», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.

Λάρισα πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης

«Δημιουργούμε τη Λάρισα που μας αξίζει. Μια Λάρισα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, έξυπνη. Μα πάνω απ’ όλα μια Λάρισα πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, με μέριμνα και φροντίδα για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού, επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και μίλησε με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία και τις ανάγκες της κοινωνικής δομής.

«Στόχος μας είναι η διεκδίκηση των μεγάλων έργων για τη Λάρισα, την αξιοποίηση του Πηνειού, του Αρχαίου Θεάτρου, της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έρθουν επενδύσεις στην πόλη μας. Παράλληλα, είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που χρειάζονται στήριξη, περισσότερο απ’ όλους. Με οικονομική ενίσχυση σε απόρους, με στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο. Με δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των προσφερόμενων αγαθών.

Με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές μελών απόρων οικογενειών, με προώθηση πολιτικών διά βίου μάθησης με κύριους στόχους την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, λόγω ηλικίας, αναπηρίας ή οικονομικής αδυναμίας

Με πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για άπορες οικογένειες και με πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Με Κοινωνικό Συσσίτιο, σε συνεργασία με την Εκκλησία. Με διανομή τροφίμων και ρούχων ανά δεκαπενθήμερο, με μέριμνα για συμπολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με δραστική μείωση των δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πολυτέκνους, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικά ασθενείς οικογένειες.

Mε αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη άπορων οικογενειών, ώστε να επανασυνδεθούν με εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας –καμία οικογένεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζει στο σκοτάδι», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com