ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ MANDELAS TOURS

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από 14/6/19 – 17/6/19 (4 ημέρες/2 διανυκτερεύσεις) διοργανώνει το τουριστικό γραφείο MANDELAS TOURS.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/06 ΛΑΡΙΣΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Συγκέντρωση και αναχώρηση από τη Λάρισα στις 20:00μ.μ.στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα  Ακολουθώντας την Εγνατία οδό, με διαδοχικές στάσεις για καφέ και ξεκούραση και περνώντας Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή- Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα σύνορα στους Κήπους Μετά το συνοριακό έλεγχο και δια μέσω Ραιδεστού άφιξη στην Κων/πολη νωρίς το πρωί.

ΣΑΒΒΑΤΟ  15/06 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ:  Εισερχόμενοι στην Πόλη περνάμε από τα Θεοδοσιανά Τείχη και πρώτη μας στάση η Ι. Μ. της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί)όπου βρίσκονται οι τάφοι όλων των Πατριαρχών. . Έπειτα θα βρεθούμε σε μία από τις εκπληκτικότερες αρχιτεκτονικές κατασκευές στον κόσμο, στην Αγ. Σοφία την οποία θα εξετάσουμε ενδελεχώς. Ακολουθεί η υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού, του 6ου αι., όπου εκεί θα κατανοήσουμε το μοναδικό σύστημα υδροδότησης της Βυζαντινής πόλης ,ακολουθεί  ο Ιππόδρομος και το Μπλε Τζαμί ! Έπειτα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο κατευθυνόμενοι προς τη Μονή της Χώρας (5ος – 14ος αι.) όπου θα θαυμάσουμε τα ολόχρυσα ψηφιδωτά, τις εκπληκτικές αγιογραφίες και θα εντρυφήσουμε στην Ορθόδοξη Μυστική Θεολογία. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, χρόνος για ανάπαυση. Βραδινή περιήγηση στην περίφημη συνοικία του Πέραν . Ελεύθερος χρόνος .Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το Ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ  και στη Συνέχεια Κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ακολουθώντας τα βήματα της Αργοναυτικής Εκστρατείας διαπλέοντας την Ευρωπαϊκή και Ασιατική πλευρά. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) οπου βρίσκονται χιλιάδες καταστήματα με πληθώρα ειδών (δερμάτινα , είδη λαϊκής τέχνης , κοσμήματα κ.τ.λ. )και θαυμαστό διάκοσμο. Συνεχίζουμε για την Αιγυπτιακή αγορά με τα πολλά Μπαχαρικά  Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση  . Διαν/ση. 

ΔΕΥΤΕΡΑ  17/6 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί και αφού φορτωθούν οι αποσκευές στο λεωφορείο αναχωρούμε για να βρεθούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Ι. Ν. του Αγ. Γεωργίου . Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς Παναγία των Βλαχερνών, τόπος όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής και δια μέσω Ραιδεστού, συνόρων και Εγνατίας οδού κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην πόλη της Λάρισας, αργά  το βράδυ γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις  

Τιμή συμμετοχής:

  • 165 € το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο
  • 230 € σε μονόκλινο
  • 110 € παιδί έως 11 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με ενήλικες
  • 150 € παιδί έως 15 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με ενήλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • δύο(2) διανυκτερεύσεις στο METROPARK HOTEL 4* στην πλατεία  TAXIM
  • 2 πρωινά
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης με  Έλληνα ξεναγό, σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ κ.τ.λ. )

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ