ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

Η ανακοίνωση που υπογράφει η διοίκηση του συλλόγου

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο κινηματοθέατρο Maxim η θεατρική  ομάδα του 2ου Γυμνασίου ανεβάζει επί σκηνής για το κοινό  το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των Θαυμάτων», υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών κ.κ. Μπαλάφα και Τότσιου.

Πρόκειται για ένα κλασικό και διαχρονικό έργο που παρουσιάζει ρεαλιστικά πτυχές της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, η οποία προσπαθεί να επουλώσει  τις πληγές  του πολέμου και ταυτόχρονα να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Στα πλαίσια αυτά η φιλία, ο έρωτας, η αναζήτηση καλύτερης ζωής, η μετανάστευση που προβάλλονται μέσα από το έργο,  είναι ζητήματα τόσο επίκαιρα ακόμα και  σήμερα.

Ως Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας  στον χορηγό επικοινωνίας paidis.com, που βοήθησε  για να πραγματοποιηθεί αυτό το θεατρικό δρώμενο καθώς και στο δήμο Τυρνάβου για την υποστήριξη. Επίσης στους επαγγελματίες και ιδιώτες της πόλης που συνεισέφεραν προκειμένου  αυτό το έργο  να συμμετάσχει το προσεχές Φθινόπωρο στα « Ολύμπια εν Δίω»,μια διεθνούς    εμβέλειας  γιορτή  θεάτρου  που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο  Δίον.

Συγχαίρουμε μέσα από την καρδιά μας    τους μαθητές-τριες  της θεατρικής ομάδας  του σχολείου μας, που αποδίδουν τους ρόλους με ένα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα εκφραστικό τρόπο (σχεδόν επαγγελματικό)  αλλά και  τα παιδιά που υποστηρίζουν από τα παρασκήνια την παραγωγή. Ευχόμαστε δε  η Διεύθυνση του σχολείου να συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες έκφρασης του πολιτισμικού γίγνεσθαι  μιας κοινωνίας, η οποία αν και βρίσκεται υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης  και της διαπολιτισμικότητας-πολυπολιτισμικότητας  δεν παύει να αναζητά συνεχώς  ακόμα και στο  δικό της παρελθόν και κυρίως  στη λογοτεχνική και καλλιτεχνική κληρονομιά  της, εκείνα τα στοιχεία που θα την βοηθήσουν να διατηρήσει την «υπόστασή» της μέσα στο Βαλκανικό Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Στερέωμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ