ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Σαφής δέσμευση του Αστ. Ροντούλη από τη Ροδιά 

Μια εντυπωσιακή ομιλία έγινε στη Ροδιά από τον υπ. Δήμαρχο , κ. Στέλιο Ροντούλη. Οι κάτοικοι την παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον , εκφράζοντας στη συνέχεια την υποστήριξή τους στη Δράση Πολιτών.

Ο κ. Ροντούλης,  αφού αναφέρθηκε στα ουσιώδη  ζητήματα  της   περιοχής (αλλαγή αμιαντοσωλήνα ύδρευσης από πομόνα μέχρι υδατόπυργο , επάρκεια αρδευτικού νερού , ασφαλτόστρωση δρόμου Ροδιά -Γόννοι, ορθή διαχείριση του τοπικού αμμωρυχείου, αξιοποίηση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του Αγ. Αθανασίου στο Μπουγιατζί ) , δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά και με το  θέμα της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που ταλαιπωρεί, καιρό τώρα , τους κατοίκους του χωριού.

Παράλληλα, ο υπ. Δήμαρχος τόνισε ότι η Δράση Πολιτών θα είναι μια δημοτική αρχή που θα προσέξει ιδιαίτερα τα ζητήματα του κτηνοτροφίας, προχωρώντας μάλιστα και σε δύο σημαντικές εξαγγελίες: ” Οι κτηνοτρόφοι μας πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν μια δημοτική αρχή ως βοηθό και συμπαραστάτη. Εμείς θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία δύο πράγματα:

Πρώτον , να λειτουργήσει ξεχωριστός λογαριασμός στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, και δεύτερον να απαγορευθεί η παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ σε όσες βιομηχανίες εισάγουν γάλα από το εξωτερικό. Η φέτα ΠΟΠ πρέπει να διαφυλαχθεί σε απόλυτο βαθμό , εάν βέβαια θέλουμε να διαφυλάξουμε και την ελληνική αιγοπροβατοτροφία , γι αυτό και θα δώσουμε αγώνα να καταψηφισθεί  από την Βουλή η συμφωνία της CETA “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ