ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Μούσιος μίλησε σε Αγ. Αναργύρους και Ζάππειο

«Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας στους δημότες με την ανάπτυξη σύγχρονων δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας» επισήμανε, καταχειροκροτούμενος, ο Θανάσης Μούσιος μιλώντας την Κυριακή σε ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις, σε Αγίους Αναργύργους και Ζάππειο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε ότι η αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ είναι, πλέον, καθολική απαίτηση των δημοτών και θα εκφραστεί την ερχόμενη Κυριακή με τρόπο πολύ εμφατικό στην κάλπη. «Οι πολίτες θα μας δώσουν μία πολύ μεγάλη νίκη την Κυριακή. Θα είναι νίκη όλων των δημοτών, νίκη της προόδου και της προοπτικής απέναντι στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Στηλίτευσε, δε, την απουσία οργανωμένης κοινωνικής πολιτικής από πλευράς της απερχόμενης δημοτικής αρχής λέγοντας: «δεν στάθηκαν, ως όφειλαν, στο πλευρό των δημοτών, που η κρίση έφερε σε δύσκολη θέση. Σε όμορους δήμους είδαμε να λειτουργούν οργανωμένα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φροντιστήρια, που πρόσφεραν ανακούφιση και βοήθησαν πάρα πολύ κόσμο. Στον Δήμο Κιλελέρ δεν είδαμε να λειτουργεί τίποτε από αυτά. Πού ήταν το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής αυτά τα πέντε χρόνια; Γιατί δεν εκφράστηκε στην πράξη η αλληλεγγύη προς τους ευάλωτους δημότες μας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μούσιος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι με την ανάληψη της δημοτικής αρχής από το «Ενωμένο Κιλελέρ» θα ξεκινήσει, χωρίς καμία καθυστέρηση, η υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας.

«Κορωνίδα αυτών των μέτρων», εξήγησε ο κ. Μούσιος, « είναι η εφαρμογή ενός πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για τους συμπολίτες που η κρίση έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και τους έχει οδηγήσει στο περιθώριο. Αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Μέσα από αδιάβλητα κριτήρια και με την ομόφωνη απόφαση των Τοπικών Συμβουλίων οι δημότες που έχουν πραγματικά ανάγκη θα απαλλαγούν από βάρη, που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να καλύψουν αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος εξηγώντας ότι η αρχή θα γίνει με το πάγιο του νερού.

Θύμισε, δε άλλα μέτρα κοινωνικής μέριμνας, που σχεδιάζει να εφαρμόσει το «Ενωμένο Κιλελέρ», όπως η ανάπτυξη και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φροντιστηρίου στον Δήμο Κιλελέρ, η ουσιαστική και για όλους μείωση της τιμής του παγίου στο νερό και της χρέωσης ανά κυβικό, η προμήθεια ειδικών συσκευών έκτακτης ανάγκης για τα ηλικιωμένα άτομα (τα περίφημα βραχιολάκια).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ