Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και εκεί δεν είμαστε απλά για να παραστούμε αλλά για να πρωταγωνιστήσουμε», τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψή του στη Λάρισα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητας Βέμπερ χαρακτηρίζοντάς τον «φιλέλληνα», ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αύξηση της δύναμης της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο και μίλησε για νίκη στις εθνικές εκλογές.

«Βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως πρόκριμα των εθνικών εκλογών και επιζητούμε μια ισχυρή ΝΔ με ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και ευρείες συναινέσεις που θα μας οδηγήσουν σε ασφαλέστερες οδούς», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ιδεοληπτική» την προσέγγιση του Α. Τσίπρα στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ.

«Η Ευρώπη προχωρά σε κοινή αμυντική θωράκιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, εκτιμώντας πως η ΝΔ θα λάβει καθαρό μήνυμα νίκης ενόψει και των εθνικών εκλογών, αφού σύμφωνα με διεθνείς εκτιμητές κατατάσσεται στους 10 περίπου ευρωβουλευτές παρουσιάζοντας ενισχυμένη εκπροσώπηση.

«Ο κ. Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και τη συντριβή, εκτιμώ πως έπρεπε να κάνει μαζί και εθνικές εκλογές», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης, που τολμώντας την πρόβλεψη ζήτησε από τους δημοσιογράφους να πολλαπλασιάσουν επί δύο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το κόμμα του προκειμένου να υπολογίσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και το ποσοστό της ΝΔ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ