ΣΤΗΝ 7η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 4ο Δ. Σ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί τη σημαντικότερη συνάντηση των φορέων της πόλης, που προωθούν τις διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες του κόσμου. Πραγματοποιήθηκε από τις 17 – 19 Μαΐου σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετείχε με την εργασία: «Ένα ΤΑΞΙΔΙ σε πολλές γλώσσες» και στην ουσία πρόκειται για ένα κείμενο που έγραψαν μαθητές του σχολείου στα Ελληνικά, Γαλλικά και Ρομανί.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 (καλλιέργεια δεξιοτήτων Οπτικού Γραμματισμού) που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές των Τμημάτων Υποδοχής, οι μαθητές των Δ, Ε, και ΣΤ τάξεων δούλεψαν πάνω στο εικονογραφημένο βιβλίο JOURNEY του Aaron Becker και έγραψαν τη δική τους ιστορία σε τρεις γλώσσες.

Την εργασία συντόνισαν η θεατρολόγος του σχολείου Μπουνίτση Δέσποινα, οι εκπαιδευτικοί ΖΕΠ Γαλάνη Βάνα, Δημητρίου Κατερίνα, Παπαοικονόμου Δήμητρα, η εκπαιδευτικός Γαλλικών του σχολείου Γαλανοπούλου Βάνα και η ψυχολόγος του σχολείου Καραπέδη Ανθή.

Η φετινή Γιορτή πολυγλωσσίας υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμια και κοινωνικές οργανώσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού, ΜΚΟ, προξενεία και αλλόφωνες κοινότητες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος SLYMS (Κοινωνιοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Kινητικότητα).

Η 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας υλοποιείται με τη συμμετοχή 100 φορέων και με 217 ποικίλες δράσεις, όπως θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, πολυγλωσσικά και διαπολιτισμικά εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες, την κουζίνα των λαών, Καφέ Πολυγλωσσίας, εικαστικές εκθέσεις και προβολές.

Η εργασία του σχολείου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://youtu.be/iFx34w2qOSE

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ