ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ

Με κεντρικούς ομιλητές την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή, τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων Πέτρο Κρίκη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αχιλλέα Σίμο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Θέατρο του Μύλου εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ

με θέμα «Πολιτισμός για όλους. Πολιτισμός παντού».

“Αυτό που έκανε εμάς τους Έλληνες ξεχωριστούς, ακόμη και σε καιρό δοκιμασιών και  κρίσεων, ήταν  ο πολιτισμός, ενώ δικαίωμα σε τέχνη και πολιτισμό, έχουν όλοι οι πολίτες. Βέβαια, η  ουσιαστική ενασχόληση με τον πολιτισμό, προϋποθέτει να έχεις δουλειά, σπίτι με ρεύμα και νερό, να έχεις φαγητό και ικανοποιητικές παροχές παιδείας, υγείας πρόνοια. Όλα όσα τώρα, στερείται μεγάλο τμήμα του λαού”, τόνισε η κ. Διγενή στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Με αναφορές στον Αισχύλο, τον Αριστοφάνη, το Μακιαβέλι αλλά και τον Μπρεχτ η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «η τέχνη είναι ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς διαμόρφωσης κοινωνικής και  πολιτικής συνείδησης», σημειώνοντας την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και την άκρατη παροχολογία της προεκλογικής περιόδου.

«Η νέα αποστολή του πολιτισμού είναι να συντελεί στη διαμόρφωση κουλτούρας, που  μπορεί να αντιμετωπίζει το ρόλο των νέων ιδιοκτητών του πλούτου. Να αντιλαμβάνεται τα επικίνδυνα παιχνίδια και τις παγίδες που στήνονται. Η πραγματική κοινωνική λειτουργία του δεν είναι να «φέρει τζίρο και χρήμα» σε αυτούς που έχουν ήδη, ούτε να κάνει ευχάριστη και ελκυστική τη στασιμότητα ενός κόσμου που σαπίζει», τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με τους ομιλητές να αναφέρονται στη στήριξη του ΚΚΕ από 400 και πλέον προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

«Μην ξεχνάμε. Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο και του πνεύματος στην ύλη», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά, υπό το θερμό χειροκρότημα πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο του Μύλου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ