ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας αντιδήμαρχος  περιβάλλοντος Δήμου Τυρνάβου

Στέκομαι με μεγάλο σεβασμό δίπλα στους υπαλλήλους του αμαξοστασίου του Δήμου Τυρνάβου. Είναι αυτοί που με την καθημερινή τους  εργασία,  προστατεύουν του δημόσιους-κοινόχρηστους χώρους και αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά  ακόμη και αυτά που δημιουργούνται  από την  αντικοινωνική συμπεριφορά

λίγων πολιτών (από το ανεξέλεγκτο πέταμα  των  σκουπιδιών έως τους βανδαλισμούς δημοτικών υποδομών).

Είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα μικρά και καθημερινά έως τις μεγάλες εκδηλώσεις όπως καρναβάλι- μπουρανί  Τυρνάβου και γιορτή κρασιού Αμπελώνα. Το πρωί θα μαζεύουν σκουπίδια, μετά θα στήνουν εξέδρα στη πλατεία και τα σκηνικά για την όπερα στο δημοτικό θέατρο.

Είναι αυτοί που διαχρονικά δέχονται την απαξίωση από μερίδα πολιτών  που τους αντιμετωπίζει ως υπηρέτες και όχι ως εργαζόμενους.  Συμπεριφορές πολιτών που εκπορεύονται από μια λανθάνουσα μορφή κοινωνικού ρατσισμού και όχι από πραγματικά- αντικειμενικά δεδομένα.

Όλοι αυτοί, είναι ένας από εμάς , είναι σαν εμάς που κάνουν όμως τις δουλειές για εμάς. Θα αναφέρω μερικές από τις εκατοντάδες εργασίες που εκτελούν εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Εργασίες υποστήριξης υποδομών (επισκευή και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, συντήρηση υποδομών όπως του οδοφωτισμού, περιποίηση κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.)

Εργασίες υποστήριξης κοινωνικών δομών(μεταφορά και διανομή τροφίμων  και άλλων ειδών του κοινωνικού παντοπωλείου, διαμόρφωση και καθαριότητα χώρων των δομών)

Εργασίες υποστήριξης πολιτιστικών γεγονότων(στήσιμο εξεδρών, σκηνικών, ηχητική κάλυψη εγκατάσταση φωτισμού κ.λ.π.)

Εργασίες υποστήριξης αθλητικών γεγονότων, σχολικών εκδηλώσεων, και των δραστηριοτήτων όλων των συλλόγων.

Εργασίες αντιμετώπισης δολιοφθορών, εκτάκτων καιρικών φαινομένων και φυσικά όλα της καθημερινότητας.

Για όλα αυτά, διαθέτουν λίγα μέσα, αλλά μεγάλη εμπειρία. Οφείλουμε όλοι οι δημότες,  να  αναγνωρίσουμε πως ανταποκρίνονται στο έργο που η τοπική κοινωνία τους έχει αναθέσει και εγώ να τους ευχαριστήσω θερμά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ