“ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Οι μαθητές, οι καθηγητές και η διεύθυνση του Γυμνασίου Αμπελώνα σας καλούν να παρακολουθήσετε τη Θεατρική Παράσταση «Τα Ραδίκια Ανάποδα», πλαισιωμένη από τη Χορωδία του Σχολείου μας, στις 22/05/2019 και ώρα 19:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Θα λειτουργήσει παράλληλα έκθεση με δημιουργίες των μαθητών.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια μαύρη κωμωδία του ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Γαλίτη που ανέβηκε σε αθηναϊκό θέατρο το 2012 και από το Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε σε βιβλίο.

Πρόκειται για 13 επικήδειους που έκαναν το κοινό «να πεθαίνει στα γέλια», αποδεικνύοντας ότι η δύναμη του διαβρωτικού χιούμορ περνάει εξίσου στο χαρτί, όπως και στη σκηνή.

Τι κοινό έχει ένας ράπερ και ένας διαφημιστής; Ένας Κρητικός και ένας μάγειρας; Ένας χωρικός και μια χήρα εφοπλιστή; Ένας δημόσιος υπάλληλοςκαι ένας κλέφτης;

Μέσα στο έργο ακούμε τον αποχαιρετισμό ενός σύγχρονου δημοσίου υπαλλήλου: «Ηθικός, αξιοπρεπής, τυπικός, εργατικός και νομοταγής. Αυτός ήσουν Χαρίλαε! … Ήταν ένα μελαγχολικό πρωινό πριν δώδεκα μήνες όταν ήρθε ο Χάροντας ο δρεπανηφόρος να σε πάρει».

Ακολουθούν οι επικήδειοι για έναν τηλεοπτικό δημοσιογράφο με συνεχείς διακοπές την ώρα της κηδείας «για να συνδεθούμε με την αίθουσα σύνταξης», έναν chef, και διάφορους άλλους χαρακτήρες που βλέπουμε ολοζώντανους μπροστά μας κάθε μέρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ