Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής εμφανίστηκε από τον Αμπελώνα, ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας

Τη βεβαιότητα ότι και οι κάτοικοι του Αμπελώνα θα δώσουν μεγάλη νίνη στη Νέα Δημοτική Κίνηση της Κυριακή των εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος ΓιάννηΚόκουρας μιλώντας σε μία μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του Αμπελώνα.

Ο κ. Κόκουρας αφού τόνισε ότι ο συνδυασμός του που απαρτίζετι κατά 60% από νέους ανθρώπους θα φέρει την αναγέννηση στο δήμο Τυρνάβου παρουσίασε τους 7 βασικούς άξονες του προγράμματός του που είναι:

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

ΑΞΟΝΑΣ 1ος

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ο Δήμος έχει ανάγκη από καλύτερη καθαριότητα. Σωστό ηλεκτροφωτισμό. Περισσότερες σύγχρονες παιδικές χαρές και καλύτερους δρόμους. Η αναγκαιότητα αυτή των πολιτών αύριο θα είναι υποχρέωσή μας.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος

Πρωτογενής τομέας.  Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους. Είναι προσωπική επιλογή και συμβόλαιο τιμής από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος

Κοινωνική Πολιτική.

Θα στηρίξουμε και θα διευρύνουμε τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς και θα αναζητήσουμε πόρους για να στηρίξουμε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη. Είναι ανθρώπινη υποχρέωση και εμείς θα το κάνουμε πράξη.

ΑΞΟΝΑΣ 4ος

Πολιτισμός – Αθλητισμός. Ο τόπος μας έχει μια πολύπλευρη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα. Καρναβάλι Τυρνάβου, Μπουρανί, τα Τζαρτζάνεια και η Γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα είναι πολιτιστικές δραστηριότητες που θα αναδείξουμε. Επίσης θα αναβιώσουμε την γιορτή Τσίπουρου. Στόχος είναι η πανελλήνια αναγνώριση του τοπικού μας προϊόντος και η στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας στον Τύρναβο.

Επίσης, βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ στον δήμο Τυρνάβου κάθε χρόνο και σε διαφορετικό χωριό του δήμου μας με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας και όχι μόνο. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και στην προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

Παράλληλα με τον πολιτισμό ο αθλητισμός για εμάς  θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε δημότη.

Ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι:

η δημιουργία εξωτερικών γυμναστηρίων.

Η προσέλκυση αθλητικών διοργανώσεων στον δήμο με την συνεργασία των ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων ώστε να επιτευχθεί η διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

Η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον σκοπευτικό όμιλο Τυρνάβου για τη λειτουργία σκοπευτηρίου

Η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον Ιππικό Σύλλογο Τυρνάβου με υποχρέωση να εκπαιδεύουν τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

η συντήρηση υφιστάμενων γηπέδων

η ανακατασκευή αθλητικών υποδομών με βασική προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τυρνάβου.

Επιτέλους ήρθε η ώρα ο Τύρναβος να αποκτήσει σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος

Παιδεία. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μας και στην  στήριξη της παιδείας. Παιδικοί σταθμοί και σχολικές αίθουσες οφείλουν να λειτουργούν σωστά Με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μαθητών, σε εργασίες  συντήρησης των σχολικών κτηρίων, στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων.

ΑΞΟΝΑΣ 6ος

Περιβάλλον. Στον προγραμματισμό μας προβλέπονται περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους παρακάτω τρόπους:

την ενίσχυση της ανακύκλωσης

την διεκδίκηση χρηματοδότησης για καλύτερη διαχείριση των επιμέρους ανακυκλώσιμων υλικών

την διεκδίκηση χρηματοδότησης για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων όπως επίσης και

την προμήθεια νέων σύγχρονων κάδων σκουπιδιών.

Παράλληλα η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, η αξιοποίηση μέσω μισθώσεων σε ιδιώτες εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων και η λειτουργία του χώρου αμαξοστασίου του Αμπελώνα ως υπηρεσία πρασίνου και κέντρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών αποτελούν άμεσες προτεραιότητες μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΞΟΝΑΣ 7ος

Ασφάλεια πολιτών: Θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς την κεντρική εξουσία για καλύτερη αστυνόμευση όλων των περιοχών του δήμου Τυρνάβου. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια την δικιά μας και των παιδιών μας.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αναφερόμενος στις προτάσεις της Νέας Δημοτικής Κϊνησης για τον Αμπελώνα ανέφερε τα εξής:

“Φίλοι και φίλες σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε δράσεις που αφορούν αποκλειστικά τον Αμπελώνα. Δράσεις που πιστεύω θα βοηθήσουν τους κατοίκους του Αμπελώνα και από την επόμενη μέρα των εκλογών θα ασχοληθούμε ενεργά. Ποιες είναι αυτές;

  • Θα δημιουργήσουμε και θα λειτουργήσουμε το γραφείο διασύνδεσης του Δήμου μας με την Ε.Ε. στον Αμπελώνα.
  • Θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση για μια καλύτερη Λαϊκή αγορά στον Αμπελώνα.
  • Θα αναβαθμίσουμε τον χώρο της Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία η περιοχή για όλο τον χρόνο.
  • Θα κάνουμε νέα συγκοινωνιακή μελέτη στον Αμπελώνα και θα τοποθετήσουμε σήμανση σε αρκετά σημεία της πόλης του Αμπελώνα όπου δεν υπάρχει σήμερα.
  • Θα λειτουργήσουμε τον χώρο του Αμαξοστασίου του Αμπελώνα ως υπηρεσία πρασίνου και κέντρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για τοποθέτηση φωτισμού στον κόμβο των δημοτικών σφαγείων Τυρνάβου.
  • Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για διαμόρφωση των εισόδων της πόλης του Αμπελώνα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ