“ΚΑΜΠΑΝΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο Εφετείο Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης σκύλου στο Μακρυχώρι, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος με ελαφρυντικά.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση κακοποίησης σκύλου στο Μακρυχώρι Λάρισας όπου ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι έσερνε στο λιοπύρι δεμένο στην καρότσα αγροτικού οχήματος το δύσμοιρο ζώο, εικόνες του οποίου προκάλεσαν σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2015, ενώ το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο στην αίθουσα των δικαστηρίων, ωστόσο δεν εκδικάστηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ενώ την Τρίτη εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος.

Ο δράστης δεν κατάφερε να πείσει την έδρα πως το ζώο μεταφέρθηκε νεκρό, με κτηνιάτρους να βεβαιώνουν ότι το ζώο έφτασε σε άθλια κατάσταση αλλά ζωντανό στα χέρια τους για να καταλήξει λίγο αργότερα βαρύτατα τραυματισμένο, με πολλαπλά κατάγματα και θρυμματισμένα οστά από βάναυσα χτυπήματα, αλλά και με εκτεταμένα εγκαύματα από την τριβή του στην άσφαλτο.

Πρωτοδίκως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ. Στον καταδικασθέντα βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 για την κακοποίηση του ζώου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com