ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΚΟΤΖΙΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Να παρουσιαστούν ακριβή στοιχεία αν υπάρχει ρωσική ανάμειξη!

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον πιο ευαίσθητο τομέα των εξωτερικών σχέσεων της χώρας πολιτεύεται επί 4,5 έτη με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο, προκαλώντας ανώφελες και επιζήμιες περιπλοκές στις σχέσεις μας ακόμη και με χώρες που ανέκαθεν διατηρούσαμε τις πλέον φιλικές σχέσεις.

Τα όσα απίστευτα ακούμε είτε από τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για πιθανές υπόγειες οικονομικές δοσοληψίες εκ μέρους του κ. Κοτζιά, είτε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μπλέκει, χωρίς να δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τη Ρωσία στην υπόθεση αυτή, υπονομεύουν το κύρος της χώρας. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εμπεριστατωμένα και χωρίς περιστροφές για το τι πραγματικά συμβαίνει με όσα καταγγέλλουν οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης, βάζοντας ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης, που πλήττει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, που συνυπογράφει με 17 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος, μιλώντας στις 19 Απριλίου στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κοτζιάς, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, μεθόδευσε διαδικασίες προκειμένου συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο έκδοσης βίζας, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) μεταξύ διπλωματών.

Σε συνέχεια αυτών των καταγγελιών, μιλώντας κατά την πρόσφατη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς, δήλωσε σχετικά ότι τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Κομμένος στη Βουλή δεν είχαν σχέση με τον server του Υπουργείου. Προσέθεσε, επιπλέον, ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στις 13 Μαΐου η ρωσική πρεσβεία τον κάλεσε να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος».

Κατόπιν τούτων, οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν, με βάση τα ανωτέρω, που αφορούν στο σοβαρότατο ζήτημα καταγγελιών για ανάμειξη τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας, έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να διασταυρώσει τα λεγόμενα του προκατόχου του και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της υπόθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ