ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το μήνυμα του Στ. Ροντούλη από την ομιλία σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Τύρναβο

Από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου , που σείονταν από παλμό και ενθουσιασμό , ο υπ. Δήμαρχος Στ. Ροντούλης έστειλε μήνυμα νίκης για τη Δράση Πολιτών, δηλώνοντας: ” Την Κυριακή, με τη νίκη της Δράσης Πολιτών, αρχίζει η πορεία ανάπλασης του τόπου μας.

Εμείς είμαστε η φρέσκια δύναμη που θα σπάσει το σαθρό τοπικό κατεστημένο και θα αναγεννήσει τον Τύρναβο “.

Στη συνέχεια, ο κ. Ροντούλης ανέπτυξε βασικά σημεία του προγραμματικού του λόγου, προκειμένου να κατανοηθούν πληρέστερα από τους δημότες. Έτσι αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

1) Λειτουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων : Οι αγρότες θα απελευθερωθούν από τους μεσάζοντες και θα καρπώνονται οι ίδιοι την υπεραξία της παραγωγής τους.

2) Εγκατάσταση Δικτύου Αγρομετεωρολογικών Σταθμών σε όλο τον Δήμο: Οι παραγωγοί θα έχουν καθημερινά δεδομένα για τις εκμεταλλεύσεις τους και ο Δήμος Τυρνάβου θα διαθέτει τα δικά του στοιχεία για να κινείται νομικά εναντίον των Διοικήσεων του ΕΛΓΑ, εάν  δεν αποζημιώνουν με δίκαιο τρόπο τους αγρότες σε περιστάσεις καταστροφών.

3) Εγκατάσταση δημοσίου ΙΕΚ Απόσταξης: Ο Τύρναβος θα φιλοξενήσει σπουδαστές και θα ενισχύσει την ταυτότητα του στην κερδοφόρα αγορά των αποσταγμάτων.

4) Δημιουργία μιας Δημοτικής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης: Τα αγροτικά προϊόντα θα αποκτήσουν το brand name  “Τύρναβος” και έτσι θα ταξιδεύουν στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.

5) Προώθηση του Θρησκευτικού και Γαστρονομικού Τουρισμού: Η επισκεψιμότητα στον Τύρναβο θα αυξηθεί με πολλαπλά οικονομικά οφέλη στις επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς.

6) Ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών : Ο Τύρναβος θα καταστεί οδηγός των άλλων Δήμων σε μια αυτοδιοικητική προσπάθεια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

7) Λειτουργία Δημοτικού Κέντρου Νεότητας: Οι νέοι του τόπου μας θα έχουν εναλλακτικές επιλογές γνώσης, πληροφόρησης και δημιουργικής απασχόλησης.

8) Ουσιαστική υγειονομική μέριμνα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας: τα ΚΑΠΗ του Δήμου θα αναβαθμιστούν, ένα ειδικό πρόγραμμα θερινών διακοπών θα υλοποιείται κάθε χρόνο και θα διανεμηθούν , σε εκείνους που τα χρειάζονται, “βραχιολάκια” προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.

9) Μια δημοτική “ομπρέλα μέριμνας και φροντίδας” θα ενεργοποιηθεί για τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες: η λειτουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης, Τράπεζας Σίτισης και Ιματισμού, Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα βγάλει συνδημότες από το κοινωνικό περιθώριο.

10) Η μέριμνα για την κινητικότητα των ΑΜΕΑ θα αποτελέσει προτεραιότητα: η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε δημοτικά και δημόσια καταστήματα και υπηρεσίες σταδιακά θα διασφαλισθεί πλήρως.

11) Λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας:

είναι πλέον μια απαραίτητη υπηρεσία, για να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ευταξίας στον τοπικό πληθυσμό και για να ασχοληθεί το Α.Τ. Τυρνάβου απερίσπαστο με τα ουσιαστικά προβλήματα ασφαλείας στον τόπο μας.

12) Μελέτη με έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα: όποιο έργο αποθήκευσης νερού γίνει στην Ελασσόνα θα πρέπει να έχει το ισοδύναμό του στον Τύρναβο, για να μην απισχνανθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του Τυρνάβου.

13) Πλήρης αναμόρφωση του κεντρικού Γηπέδου: τοποθέτηση ταρτάν, επαρκής φωτισμός, σκέπαστρα στις κερκίδες, νέες τουαλέτες, νέα γραφεία διαιτητών, ειδικός χώρος για τους δημοσιογράφους και ευπρεπισμός των αποδυτηρίων και των πάγκων θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα και τη λειτουργικότητα του Γηπέδου.

14) Λειτουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου: διασφαλιζομένης της βιωσιμότητάς του, σχεδιάζουμε να καταστεί πόλος έλξης και για κατοίκους γειτονικών Δήμων.

15) Μια ” πολιτιστική άνοιξη” θα ζωντανέψει τον Δήμο Τυρνάβου: Γιορτή Τσίπουρου στον Τύρναβο, Γιορτή Τρύγου στο Δαμάσι, Γιορτή Ελληνικών Σπόρων και Βιολογικής Γεωργίας στα Δένδρα, Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήριο, Υπαίθριος Κινηματογράφος, Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, Κειμηλιοφυλάκιο εκκλησιαστικών έργων τέχνης, Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Αμπελώνα , Μοναστήρι στον Προφήτη Ηλία και Θεατρικές Θερινές  Παραστάσεις στο Λατόμι,  θα επιφέρουν μια πραγματική “επανάσταση πολιτισμού” στον τόπο μας.

16)Πλήρης αναμόρφωση των Λαϊκών Αγορών  σε Τύρναβο και Αμπελώνα: θα υποστηρίξουμε έναν θεσμό που στηρίζει την λαϊκή οικογένεια και το λαϊκό μεροκάματο.

17)Οι Χώροι Φυσικού Κάλλους θα προσεχθούν ιδιαίτερα: Προφήτης Ηλίας Τυρνάβου, Αγ. Άννα Τυρνάβου, Πηγές-Μάτι στη Λυγαριά, Ποτάμι στο Αργυροπούλι, Αλσύλιο κάτω από τη γέφυρα του  Δαμασίου, Αγ. Αθανάσιος στη Ροδιά, Αγ. Θωμάς στον Αμπελώνα και Ρουμάνι Πλατανουλίων , θα μεταβληθούν σε πραγματικά περιβαλλοντικά τοπόσημα και σε πόλους  έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Και ο υπ. Δήμαρχος κατέληξε καταχειροκροτούμενος ως εξής: ” Ο πολίτης που θα εμπιστευθεί τη Δράση Πολιτών δεν θα το μετανιώσει.Θα δει τον τόπο του να κάνει βήματα προόδου, να κρατά τους νέους στα πατρικά χώματα και καθημερινά να ομορφαίνει.Θα δει έναν Τύρναβο αξιοβίωτο και θα νιώθει υπερήφανος για τον τόπο καταγωγής του.

Γι αυτό καλούμε όλους τους δημότες να αντιληφθούν την ψήφο τους ως σφαίρα και τους προτρέπουμε με τη σφαίρα αυτή να “σκοτώσουν”  το  νοσηρό τοπικό κατεστημένο, για να απελευθερωθεί ο Τύρναβος από τα δεσμά του παρελθόντος, που χρόνια τώρα τον κρατούν στην παρακμή και στην αφάνεια.Ψηφίστε Δράση Πολιτών, για να ανατείλει ο νέος Τύρναβος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ