Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία του Τυρνάβου

“Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας  στη σημερινή μας συγκέντρωση, η οποία αντανακλά  την ελπίδα και  την προοπτική συνάμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας”, με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στον Τύρναβο

ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης Γιάννης Κόκουρας βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Επισημαίνοντας ότι η Κίνηση είναι αποτέλεσμα της απόφασης 22 ατόμων να δημιουργήσουν νέα δεδομένα ο δήμο Τυρνάβου σημείωσε ότι σήμερα το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοτικής Κίνησης απαρτίζουν 94 άτομα.

“Το 60% των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι για πρώτη φορά κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο συνδυασμός των νέων ανθρώπων μαζί με κάποιους παλαιότερους και έμπειρους δημιουργούν το ιδανικό μίγμα αποτελεσματικότητας. Όλοι τους οικογενειάρχες, σωστοί επαγγελματίες, άνθρωποι που δεν έχουν δώσει δικαιώματα στην κοινωνία και γεμάτοι όρεξη και όνειρα για προσφορά στον τόπο τους.

Σε αυτόν τον συνδυασμό έχω την χαρά και την τιμή να είμαι επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ και να στέκομαι σήμερα μπροστά σας ως υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου”, υπογράμμισε ο Γ. Κόκουρας.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Αφού ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι μακριά από ανέξοδες υποσχέσεις τόνισε ότι το πρόγραμμα δένει πάνω στους άξονες που παρουσίασε τον Μάρτιο και διαμορφώνετια ως εξής:

ΑΞΟΝΑΣ 1ος

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ο Δήμος έχει ανάγκη από καλύτερη καθαριότητα. Σωστό ηλεκτροφωτισμό. Περισσότερες σύγχρονες παιδικές χαρές και καλύτερους δρόμους. Η αναγκαιότητα αυτή των πολιτών αύριο θα είναι υποχρέωσή μας.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος

Πρωτογενής τομέας.  Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους. Είναι προσωπική επιλογή και συμβόλαιο τιμής από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Στο πρόγραμμα μας έχουμε τις προτάσεις και τους τρόπους που θα σας βοηθήσουμε:

Θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία στα πλαίσια της αποκέντρωσης της μεταφοράς στον Τύρναβο της έδρας του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου. Μια κίνηση που θα βοηθήσει την αμπελουργία στον Τύρναβο.

Θα εγκαταστήσουμε πιστοποιημένους μετεωρολογικούς σταθμούς για χρήση και τεκμηρίωση σε περίπτωση ακραίων θερμοκρασιών (παγετός, καύσωνας)

Θα δημιουργήσουμε εφαρμογή για χρήση τόσο σε κινητά όσο και σε Υ/Η η οποία θα περιλαμβάνει :

Μετεωρολογική πρόγνωση

Κρίσιμες καταλυτικές ημερομηνίες

Σημεία ενδιαφέροντος (όπως είναι οι γεωτρήσεις, τα σημεία συλλογής άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και άλλα.)

Χάρτες πρόγνωσης επικινδυνότητας για Αβιοτικά (καύσωνα, παγετό, πλημμύρες )

Χάρτες πρόγνωσης για Βιοτικά από δορυφορικά δεδομένα όπως είναι ο περονόσπορος και το Ωίδιο (Μπαστρά) στο αμπέλι.

Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση τόσο για νέα αγροτική οδοποιία όσο για συντήρηση της υφιστάμενης σε όλο τον Δήμο μας

Θα μειώσουμε την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων σε κτηνοτρόφους για λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων.

Θα προβάλουμε τα τοπικά προιόντα με συμμετοχή σε εκθέσεις.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος

Κοινωνική Πολιτική.

Θα στηρίξουμε και θα διευρύνουμε τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς και θα αναζητήσουμε πόρους για να στηρίξουμε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη. Είναι ανθρώπινη υποχρέωση και εμείς θα το κάνουμε πράξη.

ΑΞΟΝΑΣ 4ος

Πολιτισμός – Αθλητισμός. Ο τόπος μας έχει μια πολύπλευρη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα. Καρναβάλι Τυρνάβου, Μπουρανί, τα Τζαρτζάνεια και η Γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα είναι πολιτιστικές δραστηριότητες που θα αναδείξουμε. Επίσης θα αναβιώσουμε την γιορτή Τσίπουρου. Στόχος είναι η πανελλήνια αναγνώριση του τοπικού μας προϊόντος και η στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας στον Τύρναβο.

Επίσης, βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ στον δήμο Τυρνάβου κάθε χρόνο και σε διαφορετικό χωριό του δήμου μας με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας και όχι μόνο. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και στην προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

Παράλληλα με τον πολιτισμό ο αθλητισμός για εμάς  θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε δημότη.

Ως πρώην αθλητής του βόλεϊ από μικρή ηλικία επιδίωξή μου είναι η διασφάλιση της υγείας των νέων παιδιών. Θέλουμε να προτρέψουμε την νεολαία, έχοντας σωστές αθλητικές υποδομές να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να τους περιορίσουμε από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου που τα οδηγεί στην περιθωριοποίηση και την απομόνωση. Για τον λόγο αυτό ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι:

η δημιουργία εξωτερικών γυμναστηρίων.

Η προσέλκυση αθλητικών διοργανώσεων στον δήμο με την συνεργασία των ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων ώστε να επιτευχθεί η διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

Η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον σκοπευτικό όμιλο Τυρνάβου για τη λειτουργία σκοπευτηρίου

Η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον Ιππικό Σύλλογο Τυρνάβου με υποχρέωση να εκπαιδεύουν τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

η συντήρηση υφιστάμενων γηπέδων

η ανακατασκευή αθλητικών υποδομών με βασική προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τυρνάβου.

Επιτέλους ήρθε η ώρα ο Τύρναβος να αποκτήσει σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος

Παιδεία. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μας και στην  στήριξη της παιδείας. Παιδικοί σταθμοί και σχολικές αίθουσες οφείλουν να λειτουργούν σωστά Με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μαθητών, σε εργασίες  συντήρησης των σχολικών κτηρίων, στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων.

ΑΞΟΝΑΣ 6ος

Περιβάλλον. Στον προγραμματισμό μας προβλέπονται περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους παρακάτω τρόπους:

την ενίσχυση της ανακύκλωσης

την διεκδίκηση χρηματοδότησης για καλύτερη διαχείριση των επιμέρους ανακυκλώσιμων υλικών

την διεκδίκηση χρηματοδότησης για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων όπως επίσης και

την προμήθεια νέων σύγχρονων κάδων σκουπιδιών.

Παράλληλα η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, η αξιοποίηση μέσω μισθώσεων σε ιδιώτες εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων και η λειτουργία του χώρου αμαξοστασίου του Αμπελώνα ως υπηρεσία πρασίνου και κέντρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών αποτελούν άμεσες προτεραιότητες μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΞΟΝΑΣ 7ος

Ασφάλεια πολιτών: Θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς την κεντρική εξουσία για καλύτερη αστυνόμευση όλων των περιοχών του δήμου Τυρνάβου. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια την δικιά μας και των παιδιών μας.

ΓΠΣ Τυρνάβου και Νότια παράκαμψη 

Ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα τροποποίησης του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου και στην χάραξη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Στο δήμο Τυρνάβου έχει δημιουργηθεί ένα ΓΠΣ το οποίο δημιουργεί προβλήματα στον βασικό πυλώνα του Δήμου μας: Τον πρωτογενή τομέα.

Απαγορεύει την κατασκευή υποδομών (ψυγεία, οινοποιία, κτηνοτροφικά κτίσματα) άνω των  100 τ.μ. σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Απαγορεύει την κατάτμηση αγροτεμαχίων σε γη υψηλής παραγωγικότητας και

Απαγορεύει σε κτηνοτρόφους την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με αριθμό ζώων μεγαλύτερο των 500 αιγοπροβάτων ή 20 αγελάδων ελευθέρας βοσκής σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Δεσμεύομαι ότι θα τροποποιήσουμε το ΓΠΣ προς όφελος των γεωργών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Καταθέτουμε απόψε την πρότασή μας για την νότια παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου. Αυτήν ξεκινάει από το χώρο του στρατοπέδου με την δημιουργία κυκλικού κόμβου πριν από την υφιστάμενη γέφυρα και συνεχίζει με την κατασκευή νέας γέφυρας μιας κατεύθυνσης με χώρο για πεζούς και ποδήλατα καθώς η άλλη κατεύθυνση θα γίνεται από την υπάρχουσα γέφυρα.

Στο τέλος των δύο γεφυρών δημιουργείται κυκλικός κόμβος και η κύρια περιφερειακή οδός ακολουθεί την διαδρομή του αναχώματος το οποίο έχει πλάτος 35m. Γενικά όπου υπάρχει η δυνατότητα τα αναχώματα χρησιμοποιούνται ως περιφερειακές οδοί με κοντινό παράδειγμα την βόρεια περιφερειακή οδός της Λάρισας η οποία βρίσκεται πάνω στο ανάχωμα.

Στη συνέχεια η περιφερειακή οδός συνδέεται με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου Δαμασίου μέσω απαλλοτριωμένου δρόμου πλάτους 12m. Πρόκειται για μια πρόταση που ενσωματώνει τρεις διαφορετικές βασικές προτάσεις σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο:

Λύνεται το πρόβλημα τόσο με τα μεγάλα οχήματα όσο και τα μικρά που διέρχονται από το κέντρο του Τυρνάβου.

Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Τυρνάβου.

Λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είχαμε με την στενή γέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Εκτός από τα τρία βασικά προβλήματα που λύνονται με την πρότασή μας υπάρχουν και τα εξής οφέλη :

Μειώνονται τα φορτία στην υπάρχουσα ιστορική γέφυρα του Τυρνάβου η οποία αποτελεί και το έμβλημα του συνδυασμού μας και ενισχύεται στατικά με την δημιουργία της νέας γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα.

Δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις σε όλη την διαδρομή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιπλέον κόστος αλλά και καθυστέρηση στο έργο.

Θα γίνεται με ασφαλή τρόπο και χωρίς κίνδυνο η διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων.

Το βασικότερο όφελος το οποίο είναι η μη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον ιστό της πόλης και η αποφυγή ατυχημάτων πόσο δε μάλλον όταν υπάρχει κίνδυνος για μικρά παιδιά.

μηνυμα νικησ

Κλείνοντας την ομιλία του και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους του συνδυασμού ο κ. Κόκορας απηύθυνε κάλεσμα νίκης σημειώνοντας:

“Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Ήρθε η ώρα της ανανέωσης.

Ήρθε η ώρα των ανθρώπων του μόχθου.

Ήρθε η ώρα των ανθρώπων της προσφοράς.

Ήρθε η ώρα των ανθρώπων της δημιουργίας.

Ήρθε η ώρα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ