ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟ

Μήνυμα νίκης και προοπτικής του Αστ. Ροντούλη από τον Αμπελώνα

Απευθυνόμενος σε ένα ενθουσιώδες πυκνό ακροατήριο,  ο υπ. Δήμαρχος της Δράσης Πολιτών,  κ. Στέλιος Ροντούλης, τόνισε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στον  Αμπελώνα την ανάγκη οργάνωσης μιας ανθρωποκεντρικής  δημοτικής αρχής,  που θα είναι ο αρωγός και το στήριγμα όλων ανεξαρτήτως των δημοτών,

χωρίς κοντόφθαλμες κομματικές διακρίσεις και διαιρέσεις.

Έτσι , ο κ. Ροντούλης απευθύνθηκε στους αγρότες , ζητώντας την εμπιστοσύνη τους, καθώς θα δουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει με το Αγροτικό Δημοπρατήριο , το Δίκτυο Αγρομετεωρολογικών  Σταθμών , την προσεγμένη Αγροτική Οδοποιία και την Δημοτική Αγροδιατροφική Σύμπραξη που , επιτέλους , θα δώσει ένα brand name στα τοπικά προϊόντα.

Ειδικότερα , μάλιστα , ο κ. Ροντούλης ζήτησε την εμπιστοσύνη των κτηνοτρόφων,  γιατί θα δουν πλάι τους μια δημοτική αρχή που θα αγωνίζεται για την προστασία της Φέτας , για τον εμπλουτισμό των βοσκήσιμων εκτάσεων του Δήμου και για την προώθηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Στη συνέχεια,  ο υπ. Δήμαρχος ζήτησε την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών – καταστηματαρχών του Αμπελώνα , τονίζοντας ότι βασικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή,  μέσω της αναμόρφωσης της Γιορτής Κρασιού, του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, του Θρησκευτικού και Γαστρονομικού Τουρισμού και κυρίως μέσω της μετατροπής του Αμπελώνα σε  “πόλη-καταφύγιο της Οικογένειας “.

Με την ίδια ανθρωποκεντρική λογική, ο κ. Ροντούλης ζήτησε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των πολυμελών οικογενειών , καθώς θα έχουν δίπλα τους μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τη μητρότητα και θα αγωνίζεται με κίνητρα για την πληθυσμιακή τοπική ανάκαμψη.

Στο ίδιο πνεύμα , ο κ. Ροντούλης ζήτησε την εμπιστοσύνη των ευάλωτων και ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων , καθώς η νέα δημοτική αρχή θα οργανώσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα τοπικής αλληλεγγύης, με λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Ιατρείου Αλληλεγγύης με εθελοντές γιατρούς,  Κοινωνικού Φαρμακείου και μιας Τράπεζας Σίτισης και Ρουχισμού.

Ακολούθως , ο υπ. Δήμαρχος ζήτησε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας , καθώς η μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής απέναντί τους θα αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη , με την εύρυθμη λειτουργία των ΚΑΠΗ , τη φροντίδα για την υγεία τους και το ειδικό Πρόγραμμα Θερινών διακοπών.

Τέλος, ο κ. Ροντούλης ζήτησε την εμπιστοσύνη της Νεολαίας , καθώς όλη η δράση της νέας δημοτικής αρχής θα ξεδιπλώνεται  γύρω από τον στόχο παραμονής των νέων ανθρώπων στις πατρικές τους εστίες και ανεύρεσης εργασίας στον τόπο τους. Εξάλλου , η λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας θα προσφέρει στους νέους πολλαπλές εναλλακτικές  επιλογές ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ