ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΑ EDUCATION LEADERS AWARDS 2019

Σπουδαία διάκριση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο “GOLD” (Xρυσό) της κατηγορίας “Εκπαιδευτικές Επισκέψεις” των EDUCATION LEADERS AWARDS 2019 για τις «Εκπαιδευτικές επισκέψεις για … “ανοιχτά” μυαλά» που πραγματοποιούνται με τους/τις μαθητές/-τριες τα τελευταία χρόνια

στο σχολείο.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παρευρέθησαν περισσότεροι από 250 εκπροσώποι της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας και ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών κατά την τελετή, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε η καινοτόμα προσέγγιση της διδακτικής ύλης και η εφαρμογή τεχνικών της μη-τυπικής εκπαίδευσης, όπως η διαθεματική και βιωματική προσέγγιση της ύλης με δραστηριότητες που υλοποιούνται εκτός της σχολικής τάξης αξιοποιώντας όλες τις γωνιές του σχολείου και ανοιχτούς χώρους της πόλης. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις προσεγγίζονται ως ένα είδος βραχυπρόθεσμης βιωματικής εκπαίδευσης, η οποία έχει ως απαίτηση από τους μαθητές την αφομοίωση του περιεχομένου ενός νέου διδακτικού αντικειμένου που τους επιτρέπει να παρατηρήσουν ή/και να συμμετέχουν ενεργά σε μία σχετική με το αντικείμενο δράση.

Στην Τελετή Απονομής χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας.

Στην λαμπρή τελετή βραβεύθηκαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες της εκπαίδευσης και της επιστήμης, όπως ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η Ελένη Αντωνιάδου, κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας νανοτεχνολογίας και βιοϊατρικής που εργάζεται στην NASA και ο Άγγελος Πατσιάς, δάσκαλος που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ