ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ: ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ “ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ” ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ

Ζητώντας ισχυρή εντολή από την 1η Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι , δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου στην προεκλογική του ομιλία στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου η οποία πραγματοποιήθηκε υπό καταρακτώση βροχή, η οποία όμως δεν στάθηκε ικανή

να εμποδίσει τον κόσμο να εκφραστεί δυναμικά υπέρ της “Πόλης που Θέλουμε”

“Δεν είναι εύκολο να εκφράσω με λόγια τι ακριβώς αισθάνομαι για την σημερινή σας παρουσία. Μία παρουσία που μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους, για τη στήριξή σας και την τιμή που μου κάνετε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά. Χαίρομαι που παρευρίσκονται άνθρωποι που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση και πρόσφεραν στον τόπο μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ”, σημείωσε ο κ. Αμάρι έχοντας απέναντί του τους πρώην δημάρχους Τυρνάβου και Αμπελώνα Στ. Δόβα και Απ. Δημάκη αντίστοιχα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Αμάρι έκανε αναφορά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού υποστηρίζοντας:

“Οι υποψήφιοί μας προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα, όλες τις ηλιακές ομάδες, όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στο ψηφοδέλτιό μας συνθέτουμε την εμπειρία των μεγαλύτερων με τον ενθουσιασμό και τις καινοτόμες ιδέες των νέων!

Οι υποψήφιοί μας έχουν ήθος, εντιμότητα, ικανότητες, δεξιότητες και συμφωνούν με τις βασικές αρχές και αξίες του συνδυασμού μας. Είναι ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ!!!!!”

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στο Δήμο Τυρνάβου και  βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας, της ισοτιμίας, της εντιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Σέβεται και εκτιμά την σοφία και εμπειρία των «παλιών» και τα συνθέτει με τον ενθουσιασμό των νέων, τα όρια σκέψης και δράσης των οποίων είναι μεγαλύτερα, για να βρίσκει τις λύσεις. Ότι ακριβώς απαιτεί το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.

“Ο συνδυασμός μας, βλέπει τον Δήμο Τυρνάβου Ολόκληρο.
Αγιά Σοφιά, Αμπελώνας, Αργυροπούλι, Βοτανοχώρι, Βρυότοπος, Δαμάσι, Δαμασούλι, Δελέρια, Δένδρα, Λυγαριά, Μαυρόλιθος, Πέρα Χώρα, Πλατανούλια, Ροδιά, Τύρναβος, Αγιά Σοφιά.
Είναι για μας ένα ενιαίο σύνολο, αλληλένδετες πόλεις μεταξύ τους, σαν μία πόλη!
Θέλουμε με ισόρροπη ανάπτυξη όλοι οι δημότες σε όλες τις περιοχές να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

Σεβόμαστε τα κόμματα αλλά πιστεύουμε ότι ο ρόλος τους είναι η κεντρική πολιτική σκηνή με επιλογές και αποφάσεις που θα διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα της κάθε δημοτικής αρχής. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ακηδεμόνευτη. Να αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της και τους πόρους της για την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών της. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι χρειάζονται για την ανάπτυξη του τόπου τους, καθώς και το πώς θέλουν να ζήσουν. Καλό είναι τα κόμματα να μάθουνε να ακούνε, να αφουγκράζονται τους πολίτες και όχι να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις”.
Θέλουμε ο δήμος μας να έχει την δική του ταυτότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του τα πλεονεκτήματά του και το καταπληκτικό Ανθρώπινο Κεφάλαιό του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα οδηγούν στην βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη. Μαζί με τους νέους να διαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε ο δήμος μας να γίνει μια σύγχρονη πόλη, παράδειγμα προοδευτικής και ανεπτυγμένης κοινωνίας που νοιάζεται για όλους τους δημότες του. Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πόλος έλξη τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους ανθρώπους άλλων πόλεων και χωρών”, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ακολούθως παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της πόλης που θέλουμε που είναι:

ΑΞΟΝΑΣ 1. Εσωτερική ανάπτυξη του δήμου

-Σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης.

-Στενή συνεργασία με τους συμβούλους, τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους αλλά και μεμονωμένους δημότες.

-Βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών βασισμένη στην τεχνολογία.

-Βελτιστοποίηση των μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικά αίτια.

-Αναβάθμιση της ιστοσελίδας και του πληροφοριακού συστήματος του δήμου.

ΑΞΟΝΑΣ 2. Προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προστασία του περιβάλλοντος

-Στις συνδετήριες δημοτικές οδούς μεταξύ Τυρνάβου και χωριών φωτισμός με φωτοβολταϊκά για την οδική ασφάλεια.

-Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων.

-«Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη»: Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία υφιστάμενου υδατικού δυναμικού (Τιταρίσιος,  Καναράς, Γαλογάβρα) και ειδικότερα στον Καναρά διευθέτηση του ρέματος προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

-Μελέτη και κατασκευή μικρών υδατοφραγμάτων για την εξυπηρέτηση των γεωργοκτηνοτροφικών αναγκών με έμμεσο αποτέλεσμα την προστασία των πολύτιμων υπογείων υδάτων του δήμου μας.

-Αποτελεσματική, ανταποδοτική και συνεχόμενη στον χρόνο ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Θα υλοποιηθεί με ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια.

-Χώροι εναπόθεσης και συλλογής χρησιμοποιούμενων συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.

-Κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού πρόβλεψης και καταγραφής των καιρικών συνθηκών για άμεση ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Ποιότητα ζωής

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων:

-Καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

-Συνέχιση προγράμματος στείρωσης αδέσποτων.

-Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε σημεία που θα μας υποδείξουν οι φιλόζωοι.

-Τοποθέτηση πινακίδων με ειδική σήμανση για την ορθή χρήση (πάρκα, παιδικές χαρές).

-Ενημερωτικές ημερίδες με την συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και των κτηνιάτρων.

-Δημιουργία δικτύου διαδρομών για ενίσχυση του δρομικού και ποδηλατικού κινήματος που θα συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων για χρήση αθλητικών δραστηριοτήτων γιατί για εμάς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.

-Διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημαρχείου και της αίθουσας εκδηλώσεων Αμπελώνα.

-Αποχέτευση Δαμασίου.

-Ολοκλήρωση αποχέτευσης Αμπελώνα.

-Φωτισμός εισόδων Τύρναβος – Αμπελώνα.

-Αγροτική οδοποιία και καθαρισμός των κεντρικών αποστραγγιστικών έργων των αναδασμών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Διαμόρφωση του πάρκου στην είσοδο του Αμπελώνα από Τύρναβο και ανάδειξή του.

-Εναλλακτική οδική σύνδεση Τυρνάβου ­- Αμπελώνα.

– Αστική οδοποιία και πεζοδρόμηση όπου προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως Τυρνάβου και Αμπελώνα και διάνοιξη όλων των επικίνδυνων διασταυρώσεων. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητά μας.

-Πύκνωση δικτύου φωτισμού όλου του αστικού ιστού.

-Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα στον Αμπελώνα.

-Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος: Μάτι Τυρνάβου, Βρύση, Προφήτης Ηλίας, πάρκου Αγίου Γεωργίου, κάστρο Δαμασίου, δάσος Πλατανουλίων , στο Βοτανοχώρι και λοιπού φυσικού πλούτου του Δήμου μας.

-Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου Τυρνάβου και Αμπελώνα αλλά στις πλατείς των κοινοτήτων.

-Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και των ευπαθών ομάδων στους κοινόχρηστους χώρους και τις κτηριακές υποδομές του δήμου.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού αθλητικού πάρκου και ψυχαγωγίας στον χώρο του πάρκου της τούμπας.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου οδικής αγωγής στον Αμπελώνα.

-Δημιουργία πεζογεφυρών στο Δαμάσι.

-Μελέτη για δενδροφύτευση στον δρόμο για το ανοιχτό θέατρο Τυρνάβου.

-Διαμόρφωση αναχώματος από τη γέφυρα εισόδου Τυρνάβου έως τον Άγιο Παντελεήμωνα.

-Εκσυγχρονισμός  του ασύρματου δικτύου (wifi) και δημιουργία wifi spots.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία λοιπόν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας

ΑΞΟΝΑΣ 3.  Ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής και των υπηρεσιών Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Φροντίδα για τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και όλα τα σχολεία.

-Συνεργασία με τους άριστους εκπαιδευτικούς του δήμου μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

-Ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.  Δημιουργία ειδικού χώρου στις δημοτικές βιβλιοθήκες που θα φιλοξενούν αντίγραφα από τα καταπληκτικά  βραβευμένα και όχι μόνο προγράμματα, που υλοποιούν τα σχολεία μας. Για μας η εκπαίδευση είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης.

-Προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ και δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησής τους.

-Στήριξη και συνεργασία με όλους τους συλλόγους του δήμου μας για την ανάδειξη του έργου και των δράσεών τους.

-«Γνωρίζω την πόλη μου, αγαπώ τον πολιτισμό της». Ένα πρόγραμμα ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου είναι πλούσιος σε δραστηριότητας αλλά φτωχός στην διαχείριση. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και δράσεις φορέων και συλλόγων του δήμου μας για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του ελληνικού γίγνεσθαι και την βελτίωση του τρόπου ψυχαγωγίας μας.

-Ανάπτυξη δικτύου ανάδειξης των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων του δήμου μας.

-Δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

-Αρωγός ο Δήμος στην δημιουργία εθελοντικού δικτύου συγκέντρωσης και διανομής ρούχων σε συνδημότες μας  που τα έχουν ανάγκη.

-«Καμία φιάλη αίματος χαμένη». Καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών αιμοδοσίας στον Τύρναβο σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», η δράση του οποίου πρέπει να αναδειχτεί με ομιλίες σε όλα τα σχολεία.

-Διοργάνωση στον Αμπελώνα Πανελλήνιας Ημερίδας ενημέρωσης της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Στήριξη ευπαθών ομάδων και στενή συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

– Επαναπριοσδιορισμός της γιορτής των ηλικιωμένων. Δικαίωμα έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι στην γιορτή όπως και σε κάθε δράση που πραγματοποιείται από το Δήμο

ΑΞΟΝΑΣ 4. Οικονομική Ανάπτυξη και Απασχόληση.

-Δημιουργία γραφείου εκμετάλλευσης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί στον τομέα αυτόν. Η ανάπτυξη που θέλουμε όλοι και είναι δικαίωμά μας πρέπει να είναι βιώσιμη για να αντέξει στο μέλλον.

-Καθιέρωση ετήσιων συνεδριών αμπελοκομίας – αμπελουργίας στο Δαμάσι .

-Ετήσια διοργάνωση φεστιβάλ φιλαρμονικών.

-Επαναπροσδιορισμός της γιορτής κρασιού Αμπελώνα.

-Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

-Διοργάνωση φεστιβάλ Τσίπουρου και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

-Αναβάθμιση της γιορτής ανθοκομίας στον Αμπελώνα, της γιορτής αχλαδιού στα Πλατανούλια, της γιορτής κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, του καρναβαλιού και μπουρανί  στον Τύρναβο, επανενεργοποίηση του χωριού του Αη Βασίλη.

-Δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και για την επιχειρηματικότητα των νέων.

-Δημιουργία υποδομών και κατάλληλου  περιβάλλοντος για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την παραγωγή, μεταποίηση όσο και για την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στις αγορές που είναι πολύ σημαντικό για μεγάλη μερίδα των κατοίκων αλλά και για όλο τον Δήμο μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚΗΣ

Κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα νίκης και μαζικής στήριξης του συνδυασμού λέγοντας:

“Ζητώ ισχυρή εντολή την Πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου, ώστε «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», ο συνδυασμός της νίκης να μπορέσει με την δική σας ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ζητώ από τους νέους να έρθουν κοντά μας! Να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού μας, τις θέσεις και τις προθέσεις μας, για τα θέματα που τους αφορούν.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι νέες – νέοι, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας και μαζί τους θα οδηγήσουμε τον δήμο μας στην νέα εποχή.

Σας καλώ να  μας εμπιστευτείτε …

Και αυτή την εμπιστοσύνη να την εκφράσετε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας.

Στις 26 του   Μάη  ψηφίζουμε  την  «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» για έναν «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com