ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Της Ελένης Αναστασοπούλου*

Η κοινωνικοοικονομική κρίση έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας αλλά δημιούργησε τις συνθήκες για την ανάπτυξη του εθελοντισμού ως δράση εθελούσιας και ανιδιοτελούς προσφοράς, με στόχο το συλλογικό όφελος, την κοινωνική παρέμβαση στα κοινά, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Η τοπική κοινωνία αποτελεί έναν ιδιαίτερα πρόσφορο χώρο στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός ως ένα συγκροτημένο και οργανωμένο κοινωνικό κίνημα αφού οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν πολύ καλά τα  προβλήματά τους, οι σχέσεις των ανθρώπων είναι λιγότερο αποξενωμένες και απρόσωπες, ενώ οι μικρές κοινωνικές ομάδες και οι μικρές αποστάσεις διευκολύνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, στον Τύρναβο, υπό την αιγίδα και βοήθεια της δημοτικής αρχής δημιουργήθηκε, μεταξύ των άλλων, το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια αλληλέγγυα και συνεργατική δράση με  στόχο την στήριξη μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου στα μαθήματά τους. Έμπειροι εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπολίτες μας με αρχές και ιδανικά που  αποδεικνύουν έμπρακτα την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, στηρίζουν και βοηθούν μαθητές και τις οικογένειες του που αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων για τα παιδιά τους.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη συνΠολιτεία, οι συνυποψήφιοι μου κι εγω, πιστεύουμε , στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις  εθελοντισμού, όχι ως μετάθεση της ευθύνης, που έχει η πολιτεία σε άλλους, αλλά σαν μια  ελπιδοφόρα προοπτική για τη σύγχρονη κοινωνία με τρόπο που η μορφή και το περιεχόμενό του μπορούν να αποκτήσουν καινοτόμα ποιοτικά και ποσοτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά τα οποία θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση και την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας

Την μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα και την άνοδο της επίδοσής του.

*Εκ/κός-συγγραφέας, Υπ. δημοτική σύμβουλος με την «συνΠολιτεία» του Παναγιώτη Σαρχώση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ