ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ;

ΓΡΑΦΕΙ Η Θεοδώρα Κυπαρίση, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου του Γιάννη Κόκουρα

Από τη στιγμή που άρχισαν να καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για τη συμμετοχή των γυναικών και την περίφημη ποσόστωση.

Οι επικεφαλείς – υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν μεγάλο αγώνα σε πολλές περιπτώσεις, καταρχάς για να εξασφαλίζουν τον απαραίτητο αριθμό γυναικών υποψηφίων.

Το γιατί οι γυναίκες διστάζουν να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση ή την πολιτική γενικότερα είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση με πολλές κοινωνιολογικές παραμέτρους αλλά δεν θα την κάνουμε τώρα. Ευτυχώς αυτό αλλάζει και συμμετέχουν πια όλο και περισσότερες.

Τώρα είναι η ώρα της κάλπης. Ζητάμε την ψήφο σας. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας.

Ζητάμε να επιλέξετε γυναίκες υποψηφίους.

Η ποσόστωση δεν έχει καμία πρακτική αξία να δεν υπάρξει γυναικεία εκπροσώπηση στα δημοτικά συμβούλια.

Αξιολογήστε μας σαν πρόσωπα και επιλέξτε μας όχι μόνο γιατί είμαστε κόρες, αδελφές, σύζυγοι, συγγενείς ή φίλες σας, αλλά γιατί μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γυναικών που πρέπει να σας οδηγήσουν σ’ αυτή τη συνειδητή επιλογή;

Οι γυναίκες φύσει και θέση διεκπεραιώνουν καθημερινά πολλαπλούς ρόλους και καθήκοντα. Είναι αυτονόητο ότι για να γίνει αυτό πρέπει κανείς να είναι οργανωτικός, πρακτικός, ευρηματικός, δυνατός, ανθεκτικός, με πολλαπλές δεξιότητες.

Οι γυναίκες ξέρουν να διαχειρίζονται πολύ καλά το χρόνο και το χρήμα.

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα καθημερινά πρακτικά προβλήματα της γειτονιάς και της πόλης τους. Είτε αυτά έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την αποκομιδή των σκουπιδιών και τις καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού, είτε με τα προβλήματα συντήρησης των πάρκων, της παιδικής χαράς των σχολείων της πόλης, των αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί αυτούς τους χώρους τους επισκέπτονται καθημερινά με τα παιδιά τους.

Ξέρουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις των κοινωνικών υπηρεσιών  και των παροχών υγείας και γιατί εκείνες φρόντιζαν πάντα τους ανθρώπους του οικογενειακού και συγγενικού τους περιβάλλοντος που έχουν τέτοιες ανάγκες.

Έχουν κοινωνική ευαισθησία και θα συνδράμουν αυθόρμητα τον οποιονδήποτε έχει ανάγκη, γιατί νιώθουν, νοιάζονται, συμπονούν, συνδράμουν. Διαθέτουν ένα από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους, την ενσυναίσθηση. Αυτό νομίζω είναι το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Για να λύσεις προβλήματα πρέπει να ακούσεις, να καταλάβεις, να μπεις στη θέση του άλλου.

Ξέρουν να κρατούν ισορροπίες, και να εξισορροπούν καταστάσεις. Δεν είναι στην πλειοψηφία τους ακραίες, δογματικές, αδιάλλακτες. Και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε με τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν πλέον στα δημοτικά συμβούλια λόγω απλής αναλογικής πόσο απαραίτητο θα είναι να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος.

Σεβόμαστε και εκτιμούμε απεριόριστα τους άνδρες συνυποψηφίους μας, Δεν τους ανταγωνιζόμαστε, απλά διεκδικούμε να έχουμε λόγο και παρουσία για να χτίσουμε μαζί έναν καλύτερο Δήμο.

Δώστε μας την ευκαιρία να σας το αποδείξουμε. Να γίνουμε η δική σας φωνή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η ψήφος σας. Δεν είναι μόνο τιμή είναι και τεράστια ευθύνη. Ευθύνη που πρέπει να μετουσιωθεί σε έργο. Αληθινό και χειροπιαστό.

Την Κυριακή επιλέξτε γυναίκες υποψήφιες συνειδητά.

ΥΓ. «Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή….που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. (Ο. Ελύτης)

Καλή ψήφο σε όλους τους συμπολίτες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ