Θ. ΜΟΥΣΙΟΣ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ

Μήνυμα μεγάλης νίκης έστειλε χθες βράδυ από τον Πλατύκαμπο ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος. Μιλώντας σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της παράταξής του δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έκβαση της επικείμενης εκλογικής μάχης στον κάμπο:

« Ο Πλατύκαμπος στέλνει σήμερα, δυνατά και καθαρά, το μήνυμα της μεγάλης νίκης για το Ενωμένο Κιλελέρ. Μίας νίκης που θα έρθει με εμφατικό τρόπο την Κυριακή. Μίας νίκης για την οποία θα μιλάει όλος ο κόσμος, όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά σε ολόκληρο το νομό.»

Αναφερόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο, ο κ.  Μούσιος σημείωσε ότι «βρίσκεται σε πανικό ο κ. Νασιακόπουλος, καθώς καταρρέει το αφήγημα της δήθεν επιτυχίας του.» Τον κάλεσε, μάλιστα, να απολογηθεί στους δημότες του Κιλελέρ για τις επιλογές του: «Μιλάει για νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου, την ώρα που αποκαλύφθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχει «κρυφό» χρέος 400.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ του Κιλελέρ. Είχαν παραλάβει τη ΔΕΥΑ με χρέος 550.000 ευρώ το 2014, το έφθασαν κοντά στο 1.150.000 ευρώ σε ενάμισι χρόνο. Παρενέβη η κυβέρνηση, τότε, και το πλήρωσε.

Έτσι γλύτωσε τη χρεοκοπία η ΔΕΥΑΚ. Και κατάφεραν, πάλι, να την ξαναχρεώσουν. Παρά το γεγονός ότι αύξησαν το πάγιο στα 20 ευρώ το δίμηνο από το τετράμηνο. Παρά το γεγονός ότι αύξησαν τη χρέωση ανά κυβικό πάνω από 150% σε τρεις δημοτικές ενότητες. Κατάφεραν και ξαναχρεώσουν τη ΔΕΥΑΚ μέσα σε λίγους μήνες. Εάν αυτό δεν είναι μνημείο, πραγματικό, κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, τότε τι είναι;»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ…

Ιδιαίτερα αιχμηρός και αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο κ. Μούσιος και για τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Κιλελέρ: «Περισσότερες από 3.000 αναθέσεις έργων και προμηθειών μοίρασε όπως τον βόλευε ο κ. Νασιακόπουλος, δίχως διαγωνισμό. Έτσι, το εννοεί το νοικοκύρεμα και τη σωστή διαχείριση. Και σαν να μην έφθανε ο τεράστιος αριθμός, έφθασε σε σημείο να δώσει πάνω από 20.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις παρακαλώ, στη σύζυγο του πιο στενού ειδικού του συνεργάτη. Και ρωτάω… Είναι ηθικό αυτό; Είναι σωστό να μοιράζει λεφτά των δημοτών, με το έτσι θέλω, σε συγγενείς των συνεργατών του; Τί είναι ο Δήμος, προσωπική του επιχείρηση, για να μοιράζει σε όποιον του αρέσει τα λεφτά που εισφέρουμε όλοι μας ;

Κατέχει, όμως, και μια άλλη πρωτιά, πιο σημαντική ακόμη, ο κ. Νασιακόπουλος. Είναι ο μοναδικός δήμαρχος, ίσως στην ιστορία, που έκανε απευθείας ανάθεση στον ίδιο του τον εαυτό. Ναι, καλά ακούσατε. Ανέθεσε στον εαυτό του, χωρίς κανέναν διαγωνισμό, την προμήθεια ενός αυτοκινήτου, αξίας 11.500 ευρώ παρακαλώ. Το ανέθεσε ο ίδιος, στη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. Έφθασε το συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το γύρισε πίσω ως απαράδεκτο.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Μούσιου σε έργα που δεν έγιναν στον Πλατύκαμπο και θα μπορούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του χωριού. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού του Πλατυκάμπου.

Υπήρχε η προμελέτη και ο απερχόμενος δήμαρχος την άφησε πέντε χρόνια στο συρτάρι.

Το αποχετευτικό στην περιοχή του Γυμνασίου και Λυκείου.

Είναι ντροπή να συνεχίζει πνίγεται μία ολόκληρη γειτονιά με την πρώτη δυνατή νεροποντή. Αν ήταν τα σπίτια τους, όμως, που πνίγονταν, θα το είχαν φτιάξει χθες το έργο.

Το πολεοδομικό σχέδιο του Πλατυκάμπου.

Δεν το προχώρησαν, παραμένει στο καλάθι των αχρήστων. Ένα τόσο σημαντικό έργο ανάπτυξης και να παραμένει βαλτωμένο.

Ο περιφερειακός του Πλατυκάμπου.

Πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα για την ολοκλήρωσή του. Τώρα, τον εξήγγειλε πάλι ο απερχόμενος δήμαρχος. Μα ποιόν κοροϊδεύει, ειλικρινά;»

ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα και το σχέδιο που διαθέτει το Ενωμένο Κιλελέρ για την αναζωογόνηση των χωριών, ο κ. Μούσιος σημείωσε: «Πιστεύω ότι το δύσκολο δεν είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα. Το δύσκολο δεν είναι να οραματιστούμε έναν καλύτερο Δήμο. Το δύσκολο είναι το αποτέλεσμα. Το δύσκολο είναι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε ορατές αλλαγές.

Η απλή διαπίστωση των προβλημάτων δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε δράση για τα χωριά μας. Δράση συλλογική με δύναμη, πάθος και σαφή κατεύθυνση.  Θέλω να σας πω, ότι μόλις αναλάβουμε τη δημοτική αρχή του Κιλελέρ, μπορούμε να πετύχουμε κάποιες πρώτες νίκες, με μέτρα που δεν κοστίζουν και θα αλλάξουν άμεσα την εικόνα των χωριών μας προς το καλύτερο. Τέτοια μέτρα είναι η δημιουργία του μητρώου για τους ανέργους μας, η ίδρυση ενός σύγχρονου γραφείου ενημέρωσης για τους αγρότες μας, η λειτουργία κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας. Με τέτοιες πρωτοβουλίες, θα αλλάξουμε γρήγορα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Έχουμε πολλά να κάνουμε από την πρώτη κιόλας μέρα για να πάμε τον Δήμο μας πιο μπροστά, πιο ψηλά. Έχουμε και το όραμα και το σχέδιο να το πετύχουμε» κατέληξε ο κ. Μούσιος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ