Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για πάνω από μια ώρα οι κάτοικοι του Δαμασίου, σε μια γεμάτη πλατεία και με πολλή προσοχή, άκουγαν τον Δήμαρχο Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, να ξεδιπλώνει και να αναφέρει μια σειρά έργων που είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε είναι σε διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Σαρχώσης αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους του Δαμασίου για τη συμμετοχή τους υποστήριξε με νόημα ότι οι κάτοικοι βλέποντας το τεράστιο έργο που δεν αμφισβητείται δείχνουν εμπιστοσύνη στη Συν Πολιτεία και δίνουν τη νίκη στο συνδυασμό την Κυριακή.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Για το έργο στο Δαμάσι ο δήμαρχος ανέφερε:

Στην ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου του Δαμασίου με εργασίες χρωματισμών, υδρορροών, ανακατασκευή βρύσης, ασφαλτόστρωση του προαύλιο χώρου και εξοπλισμού εποπτικού υλικού.

Στις επεμβάσεις στο κοιμητήριο του χωριού, προκειμένου να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση, έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις εκτεταμένες εργασίες αγροτικής οδοποιίας και άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης όλων των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην αναβάθμιση της λειτουργίας του «Δελήχειου» ιδρύματος και των εκδηλώσεων του και στην έκδοση βιβλίου με θέμα το “κάστρο του Δαμασίου”.

Στην ανακατασκευή του γηπέδου από το Δήμο Τυρνάβου σε πρώτη φάση με 50.000 ευρώ και στη συνέχεια με υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στον καθαρισμό και στην αναβάθμιση των δύο αντιπλημμυρικών τάφρων στις δύο πλευρές του χωριού θωρακίζοντάς το πλήρως από ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης το ανοιχτό αυλάκι που υπήρχε και ήταν εστία μόλυνσης αλλά και κίνδυνος ατυχημάτων, σκεπάστηκε με τη μέθοδο του εγκιβωτισμού.

Στην αντιμετώπιση, με επιτυχία του προβλήματος που προέκυψε  με την απόσταξη των στέμφυλών το Σεπτέμβριο του 2018, με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και συνεχίζονται οι ενέργειες ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά και να λάβει μια κανονικότητα.

Στο πρόγραμμα “Λευκή Ελλάδα” με το οποίο λύνεται οριστικά το πρόβλημα που χρόνια τώρα ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Δαμασίου με το τηλεοπτικό σήμα και θα μπορούν απρόσκοπτα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της τηλεόρασης.

Στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης Δαμασίου που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής δημοπράτησης και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο έργο που διαχρονικά στο Δαμάσι και έργο που στοχεύει στην αναβάθμισης ποιότητας των κατοίκων.

Στη διαρκή στήριξη της ομάδας του Δαμασιακού τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης υποσχέθηκε ότι  θα προσπαθήσει για την κατασκευή δυο πεζογεφυρών που θα συνδέουν τις δύο πλευρές του χείμαρρου  “Γαλογάυρα”, λύνοντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ