ΌΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ Ή ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΔΑΜΑΣΙΩΤΩΝ

Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Ροντούλης έστειλε μήνυμα νίκης και από το Δαμάσι – Σήμερα μιλάει στο Αργυροπούλι στις 9 μ.μ.

Σε μια ογκώδη συγκέντρωση στην Πλατεία του Δαμασίου , ο υπ. Δήμαρχος της Δράσης Πολιτών , κ. Στέλιος Ροντούλης , έστειλε αμέσως ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “Ποτέ πια το Δαμάσι δεν θα είναι ξεχασμένο, ταπεινωμένο και περιφρονημένο.

Με τη Δράση Πολιτών στο τιμόνι του Δήμου , το Δαμάσι θα είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων και θα σφύζει από ζωή και δημιουργία”.

Στη συνέχεια, ο κ. Ροντούλης , αφού αναφέρθηκε περιληπτικά στις δεσμεύσεις της Δράσης Πολιτών για το χωριό ( αποχέτευση, πεζογέφυρες , νέα υδρευτική γεώτρηση στη Βίγλα , ανάδειξη Κάστρου , αποχαρακτηρισμός Πέρα Κάμπου από ζώνη Προστασίας Άγριας Ζωής , για να λυθεί το ζήτημα των αγριογούρουνων , διαμόρφωση και ανάδειξη  του  αλσυλλίου  στην είσοδο του Χωριού, κάτω από τη Γέφυρα , μέριμνα για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου, τέλεση ετήσιας Γιορτής Τρύγου ) , έστειλε ένα δεύτερο ηχηρό μήνυμα :

“Μέσα από το Δαμάσι απευθύνω και μια προειδοποίηση προς τους μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν να απαγορεύσουν τη λειτουργία των αμβύκων και να καταπατήσουν τα  κεκτημένα δικαιώματα των διημέρων παραγωγών. Μην τολμήσετε να τα βάλετε με τη νέα δημοτική αρχή της Δράσης Πολιτών.Στο τέλος και θα εκτεθείτε και δεν θα καταφέρετε κάτι ουσιαστικό .Οι άμβυκες δεν πρόκειται να κλείσουν και  οι διήμεροι θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το δικαίωμα απόσταξης που έχουν , διότι η τοπική αμπελοκαλλιέργεια πρέπει να επιβιώσει “.

Παράλληλα, ο υπ. Δήμαρχος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της επάρκειας του υδροφόρου ορίζοντα και στο πρόβλημα της μόλυνσης του Τιταρησίου. Χαρακτηριστικά τόνισε με έμφαση : ” Όσοι μολύνουν τον Ξηριά δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την Περιφέρεια. θα βρουν απέναντί τους τη νέα δημοτική αρχή και σύσσωμη την τοπική κοινωνία του Δαμασίου.Οι παραβάσεις με τον Ξηριά τελειώνουν την επαύριο των εκλογών . Το ποτάμι θα προστατευθεί πλήρως , με κάθε διαθέσιμο μέτρο , γιατί δίνει ζωή στον τόπο μας “.

Επίσης, ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε  στο ΠΓΕ Τσίπουρο Τυρνάβου , λέγοντας σχετικά:

” Θα συνεργαστούμε με το Οινοποιείο Τυρνάβου , για να εμπλουτίσουμε τον τεχνικό φάκελο του ΠΓΕ Τσίπουρου Τυρνάβου με νέες δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, θα πρέπει η πρώτη ύλη για την παρασκευή του προϊόντος να προέρχεται αποκλειστικά από τον Τύρναβο και μάλιστα το 50% αυτής να είναι Μοσχάτο.Επιπροσθέτως, για να διασφαλισθεί η ποιότητα και η γνησιότητα του παραγόμενου  ΠΓΕ προϊόντος ,θα πρέπει η εμφιάλωση να γίνεται εντός της Ζώνης παραγωγής του προϊόντος και όχι αλλαχού “.

Στο τέλος της ομιλίας του , ο υπ. Δήμαρχος  ζήτησε  από  τους Δαμασιώτες να εμπιστευθούν τη Δράση Πολιτών , καθώς, όπως  είπε   ” είναι η φρέσκια Αυτοδιοικητική Δύναμη που έχει τις γνώσεις και τις δυνάμεις να αναγεννήσει το Δαμάσι.

Η εγκατάλειψη και η απομόνωση δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές στο λεξιλόγιο των Δαμασιωτών. Οι κάτοικοι του Δαμασίου είναι ισότιμοι με τους δημότες άλλων οικιστικών κέντρων του Δήμου και αυτός θα είναι ο γνώμονας της δικής μας πολιτικής έναντι του Χωριού”, προχωρώντας εν συνεχεία στην παρουσίαση των προερχομένων από το Δαμάσι υπ.  δημοτικών και  τοπικών Συμβούλων.

Και ο κ. Ροντούλης κατέληξε με μια ύστατη έκκληση: “Δαμασιώτες, ξεχάστε στην κάλπη της Κυριακής αυτούς που σας είχαν ξεχασμένους για πέντε ολόκληρα χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο σας”.

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Σήμερα στις 9 μ.μ. ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Αργυροπούλι για να παρουσίασει το σχέδιο της παράταξης για την ανάπτυξη του χωριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ